Sebeș: Peste 5.500 de elevi și preșcolari vor începe școala. Primăria are proiecte importante pentru educație

Peste 5.500 de elevi și preșcolari din municipiul Sebeș vor începe luni un nou an școlar. În instituțiile școlare din învățământul de stat, sălile de clasă sunt pregătite cu dotările necesare. Pe parcursul verii, la Grădinița nr. 4 (structură a Liceului Sportiv) a fost reparat acoperișul, iar lucrările de reabilitare a școlii de la Răhău au fost finalizate și recepționate, urmând ca transferul dotărilor să fie realizat în vacanța intersemestrială. Liceul German a primit spații suplimentare, în locația școlii din Lancrăm.

„Din bugetul local al Sebeșului, suma de 11,5 milioane de lei a fost alocată capitolului învățământ, reprezentând 11% din resurse. Sunt incluse reparații curente, dotări, utilități, servicii. Pentru bursele elevilor a fost alocat un buget de 1,5 milioane lei. Municipiul Sebeș sprijină și învățământul particular, suma de 652.000 lei fiind prevăzută în acest sens.

Succint, reamintim principalele proiecte de investiții în învățământ pe care le avem în derulare: construirea unui nou Liceu Tehnologic, reabilitarea unor corpuri de clădiri de la Colegiul „Lucian Blaga”, extinderea și modernizarea grădiniței din Petrești și construirea unei săli de sport la Petrești, transformarea centralei termice din cartierul Aleea Parc în creșă, la fel și a celei din Valea Frumoasei, unde au început deja lucrările pentru o nouă creșă și grădiniță, reabilitarea bazei sportive de pe strada Tipografilor. Pentru toate aceste obiective menționate au fost întocmite proiecte și au fost câștigate finanțări nerambursabile” a precizat primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor.

Instituțiile de învățământ își așteaptă elevii și preșcolarii, fiind pregătite cu personal medical, materiale sanitare și măști de protecție, în contextul pandemiei de Covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *