Polițiștii au desfășurat activităţi dedicate prevenirii infracțiunilor contra patrimoniulu

Campania „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, desfășurată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, a continuat azi, 6 iunie, cu activităţi dedicate prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului.

Joi, 6 iunie, în ce de-a patra zi a Campaniei Săptămâna Prevenirii Criminalităţii acțiunile informativ preventive organizate de Inspectoratul de Poliție Județean Alba au vizat infracțiunile contra patrimoniului.

Poliţiştii au fost prezenţi în locuri publice, în pieţe, parcările supermarketurilor, pe mijloacele de transport în comun dar şi în unităţi de învăţământ şi au oferit sfaturi şi materiale informative, pentru protejarea locuinţelor şi prevenirii victimizării prin infracţiuni de înșelăciune, tâlhărie şi furt.

Acțiunile s-au adresat, în primul rând, categoriilor de persoane vulnerabile, vârstnici şi tineri, care au primit sfaturi cu privire la mijloacele de protecţie a locuinţelor şi bunurilor personale.

Poliţiştii de proximitate s-au întâlnit cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari şi administratorii de blocuri cu care au discutat despre posibilităţile sporirii siguranţei apartamentelor, prin montarea unor sisteme de securitate performante.

Acestora le-au fost prezentate şi aspecte legate de modurile de operare folosite de infractori, pentru ca, la rândul lor, să transmită mesajul preventiv către proprietarii de locuinţe.

De asemenea, poliţişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale, proximitate şi ordine publică, atât din mediul urban cât şi din mediul rural au discutat cu cetățenii şi au participat la întâlniri cu elevi din unităţile de învăţământ din judeţ.

Mâine, 7 iunie, activităţile cuprinse în programul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii” vor fi dedicate siguranței rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *