Workshop inedit la muzeul din Sebeș: „Restaurarea și conservarea bunurilor culturale confecționate din piatră

Workshop inedit la muzeul din Sebeș, în luna august: „Restaurarea și conservarea bunurilor culturale confecționate din piatră”. Studenții și elevii pasionați de istorie sunt invitați să participe

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, prin Muzeul Municipal „Ioan Raica”, în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, organizează, în perioada 9-18 august 2021, în grădina muzeului din Sebeș, prima ediție a workshop-ului „Restaurarea și conservarea bunurilor culturale confecționate din piatră”.

Evenimentul se va desfășura sub forma unui curs practic și va avea ca principal obiectiv familiarizarea  participanților cu principiile, materialele și tehnicile de lucru specifice  restaurării și conservării pietrei, un material care, deși pare durabil, se dovedește a fi extrem de vulnerabil ca urmare a acțiunii factorilor de mediu și a activităților antropice.

Atelierul de lucru se adresează, în special, tinerilor, elevi de liceu și studenți, dar și altor categorii de public, care doresc să se inițieze în tainele unei ocupații care are un rol important în eforturile depuse pentru prezervarea Patrimoniului Cultural Național. Pe durata workshop-ului participanții vor beneficia de pregătire teoretică și practică, asigurate de specialiști și de experți în domeniu, care activează în instituțiile organizatoare și partenere, precum și în sectorul privat, urmând a lua parte și la restaurarea și conservarea unor monumente litice din patrimoniul Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș.

Îi invităm pe cei interesați să participe la acest workshop să trimită, până în data de 2 august 2021, o succintă prezentare a activității lor profesionale sau/și de voluntariat, la una dintre adresele de e-mail: muzeu@cclbsebes.ro sau contact@cclbsebes.ro. Datorită faptului că numărul de locuri disponibile este limitat, selecția participanților se va face de către organizatori, în baza documentului solicitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *