IICCMER se va ocupa de investigarea științifică și demascarea crimelor și abuzurilor din timpul Revoluției

Ca urmare a hotărârii de desființare a Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) își ia angajamentul de a folosi toate resursele necesare pentru aflarea adevărului cu privire la evenimentele petrecute în urmă cu mai bine de 30 de ani.

Astfel, IICCMER se va ocupa de investigarea științifică și demascarea crimelor și abuzurilor din timpul Revoluției prin culegerea de date, documente, mărturii și realizarea de cercetări riguroase cu privire la desfăşurarea şi efectele evenimentelor din decembrie 1989.

Prin aceasta, IICCMER își consolidează misiunea de prezervare a memoriei victimelor regimului comunist din România și de identificare a responsabililor pentru crimele comise în perioada 1945-1989.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la e-mail office@www.iiccmer.ro sau la telefon 021 316 7565.

***

Despre IICCMER

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) este o structură guvernamentală înființată în 2009, având ca scop principal investigarea și identificarea abuzurilor și încălcărilor drepturilor omului pe durata regimului comunist în România și sesizarea organelor îndreptățite să ia măsuri în aceste cazuri. În același timp, IICCMER sprijină constituirea unor mecanisme educaționale și de informare destinate să promoveze la nivel național și internațional memoria perioadei comuniste din istoria României și de încurajare a dezvoltării unei culturi a libertății, democrației și a statului de drept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *