LOCUITORII SEBEȘULUI AU TESTAT PRIMUL AUTOBUZ ELECTRIC ALĂTURI DE PRIMARUL DORIN NISTOR

„Orașul nostru se pregătește pentru transportul ecologic. Prin câștigarea a două proiecte cu finanțare nerambursabilă din Planul Național de Redresare și Reziliență (Componenta 10 – Fondul Local), Primăria Municipiului Sebeș a obținut un număr de 17 autobuze electrice și 12 stații de încărcare. Un prim mijloc de transport nepoluant a fost testat demonstrativ în ultimele zile. Am avut plăcerea să călătoresc alături de dumneavoastră.” a scris primarul Dorin Nistor pe conturile sale de social-media.

Testele cu autobuzul electric au fost efectuate pentru noile trasee, propuse și aprobate, pentru noul serviciul de transport public local de persoane, care va funcționa la nivelul municipiului Sebeș. Noul program de transport cuprinde mai multe linii de transport și o frecvență mai mare a curselor, astfel încât să fie acoperite cât mai bine nevoile de deplasare ale locuitorilor, transmite Primăria Sebeș.

Vă reamintim că în cursul lunii februarie 2024, a fost finalizată prima procedură de achiziție publică și a fost semnat contractul de furnizare în valoare totală de 19.456.500 lei, cu o companie din România, pentru primele 9 autobuze electrice, 9 stații de încărcare lentă și 3 stații de încărcare rapidă, termenul de realizare fiind de opt luni. Finanțarea europeană nerambursabilă prin PNRR reprezintă 100% din cheltuielile eligibile.

Parcul auto public al Sebeșului va fi întregit cu alte 8 mijloace de transport electrice, pentru care procedurile de achiziție sunt în curs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *