Se deschid creşele din Alba Iulia. Un prim pas către revenirea la normalitate

Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia: Deschidem creșele din municipiu, în condiții stricte de siguranță

Primăria municipiului Alba Iulia a deschis, miercuri, creșele care funcționează în subordinea administrației publice locale. Creșele își vor desfășura activitatea cu respectarea celor mai stricte măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel, creșele au fost dezinfectate, iar întreg personalul a fost instruit de medici specialiști, urmând să respecte reguli stricte privind purtarea măștii și a echipamentului de protecție, respectiv dezinfectarea continuă a mâinilor și a spațiilor. De asemenea, numărul de copii în fiecare creșă va fi redus astfel încât să se asigure un spațiu de minim de 4,5 metri pentru fiecare copil. Părinții nu vor avea acces în creșă, iar copiii vor fi preluați de la intrare de angajați, după ce în prealabil personalul medical va realiza un triaj epidemiologic. În prima zi, după deschiderea, în cele trei creșe au fost aduși 72 de copii.

„După o analiză serioasă, am decis, împreună cu colegii din primărie, să deschidem creșele din municipiu. Măsura ne-a fost cerută în ultima perioadă de foarte mulți albaiulieni, dar și de agenții economici din Alba Iulia. Închiderea creșelor a pus o presiune foarte mare pe părinții care nu avea cu cine să își lase copiii, mulți dintre ei fiind nevoiți să intre în concediu sau chiar să renunțe la locul de muncă. Vă asigur că măsura de redeschidere a creșelor este tratată cu seriozitate maximă de către colegii mei din Direcția Creșe a Primăriei Alba Iulia, urmând ca toți angajații să respecte cele mai stricte măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2 ”, a spus Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

Municipiul Alba Iulia administrează, prin Direcția Creșe, 3 creșe cu o capacitate de 55, 50 și respectiv 60 de locuri (capacitate totală 165 de locuri). În această perioadă, din cauza pandemiei, creșele vor funcționa la capacitate redusă, astfel încât să se asigure un spațiu de minim de 4,5 metri pentru fiecare copil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *