Masa de Crăciun înseamnă Împreună

Ce înseamnă pentru fiecare dintre noi Crăciunul? Sau care sunt amintirile legate de zilele din preajma sărbătorilor de iarnă? Poate mirosul dulce al bunătăţilor din bucătăria bunicii? Sau freamătul dintr-o dimineaţă friguroasă în curtea bunicilor când se taie porcul? Sau împodobitul bradului în familie şi mesele de sărbătoare împreună? Pentru mulţi dintre noi Crăciunul înseamnă momentele frumoase petrecute împreună cu cei dragi.

Pentru RotaKids Alba Iulia şi Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis toate acestea la un loc

s-au întâmplat sâmbătă 7 decembrie, la Aşezământul Sfântul Andrei din Bărăbanţ.

Membrii mici şi mari ai celor două cluburi rotariene au fost alături de 50 de copii de la Centrul de plasament Teiuş şi Centrul de plasament Aiud şi cei 50 de vârstnici aflaţi la Aşezământul Sfântul Andrei, ca împreună să intre în bucuria sărbătorilor.

În spiritul frumoaselor tradiţii din Ardeal, împreună au tăiat porcul donat de Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis şi au pregătit bucatele tradiţionale de iarnă. În curtea şi camerele aşezământului s-au auzit glasurile copiilor ce i-au colindat pe vârstnicii ce locuiesc aici, iar din bucătărie s-a răspândit mirosul bunătăţilor.

Când toate pregătirile au fost terminate, împreună ne-am aşezat la masă şi ne-am bucurat de bunătăţile pregătite cu drag.

Iar la final, împreună am colindat, am spus poezii şi l-am întâmpinat pe Moş Crăciun care a împărţit daruri copiilor de la Centrele de plasament din Teiuş şi Aiud.

Cadourile au fost pregătite şi donate de micii membrii ai Clubului RotaKids din Alba Iulia din sumele obținute din vânzarea globurilor decorate de ei.

Bucuria copiilor de la centrele de plasament dar şi a bătrânilor de la Aşezământul Sfântul Andrei a fost emoţionantă, cei mici pentru că au şi ei bunicei, iar vârstnicii nepoţei.

Pentru membrii rotarieni mici şi mari, uniţi de dragostea pentru semeni, ziua a fost la fel de emoţionantă pentru că au reuşit să aducă bucurie şi un strop de acasă şi împreună pentru cei cu care soarta nu este aşa de generoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *