Școala de Valori lansează programul CreȘTEM Viitor. Liceeni din medii defavorizate fac pregătire gratuită pentru examenul de BAC și admiterea la facultate

Organizația non-guvernamentală Școala de Valori, în parteneriat cu compania americană Raytheon Missiles and Defense, o divizie a Raytheon Technologies, lansează programul “CreȘTEM Viitor” – un proiect de pregătire gratuită pentru examenul de Bacalaureat din 2021, dedicat liceenilor din medii defavorizate din România.

Aproximativ 45 de elevi de clasa a XII-a ce provin din medii defavorizate vor beneficia de pregătire suplimentară care să-i ajute să promoveze probele examenului de BAC la materiile STEM (știință, informatică, matematică, fizică, chimie).

Program dedicat tinerilor pasionați de știință și tehnologie

Proiectul Creștem Viitor oferă pregătire gratuită și cursuri de dezvoltare pentru elevii înscriși în program. Totodată, pe lângă pregătirea pentru examene, tinerii selectați în cadrul programului Creștem Viitor vor fi ajutați și în procesul de studii pentru admiterea la facultățile cu profil științific sau tehnologic.

Proiectul se adresează liceenilor pasionați de știință și tehnologie care vor să-și lase amprenta asupra viitorului prin intermediul unei cariere în astfel de domenii, dar care nu dispun de ajutor financiar și sprijin din partea familiei (provin din medii defavorizate, monoparentale sau fără părinți etc.), care să le permită să se pregătească în această direcție.

Anul acesta, examenul de BAC a avut cea mai mică rată de promovare din ultimii șase ani, 6 din 10 elevi de liceu au reușit să ia o notă de trecere, conform statisticilor Ministerului Educației și Cercetării. Unii liceeni au nevoie de ajutor suplimentar și pregătire temeinică pentru a-și dezvolta pasiunea pentru știință și tehnologie și, astfel, să fie cu un pas mai aproape de meseriile viitorului”, spune Silvia Bogdan, Președintele Școlii de Valori.

CreȘTEM Viitor” oferă liceenilor:

  1. Pregătire specializată pentru materiile STEM din programa examenului de Bacalaureat, alături de profesori experimentați;
  2. Ateliere de dezvoltare personală și educație bazată pe valori, cu traineri dedicați din cadrul Școlii de Valori;
  3. “Biblioteci Vii”- ateliere de discuții cu profesioniști în domeniile STEM, printre care și experții companiei Raytheon Missiles and Defense, care le vor împărtăși tinerilor din experiența lor de carieră și de viață.

Pentru noi, cei de la Raytheon, educația STEM este foarte importantă pentru modul în care tinerii sunt pregătiți pentru piața muncii. Prin crearea unei legături strânse între liceeni și profesioniștii STEM sperăm să contribuim la succesul academic al acestor tineri și astfel să îi susținem în clădirea unei cariere în domeniul tehnologiei”, spune Mike Ellison, Director pentru Europa de Est la Raytheon Missiles & Defense.

ProiectulCreȘTEM Viitor” se va desfășura în perioada ianuarie – iulie 2021. La selecția elevilor care vor face parte din program pot participa tinerii fără posibilități materiale și educaționale care își doresc să învețe și au rezultate bune (medii de minimum 7 la materiile STEM). După selectarea cursanților, ei vor fi împărțiți în grupe de maximum 5 persoane, astfel încât profesorii să le poată urmări dezvoltarea fiecăruia și să le ofere consilierea necesară. Fiecare elev va avea un mentor, dar și acces la o pagină electronică unde își va putea vizualiza și încărca temele, susține testele și accesa oricând materialele de studiu.

###

Despre Școala de Valori

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală şi non-profit, înființată în 2009, care îi îndrumă pe tineri să-şi antreneze potenţialul, astfel încât să-şi dezvolte atitudini şi comportamente prosociale, care să îi ajute în viață și în carieră. Misiunea sa este de a ajuta tinerii să devină creatorii proprilor vieţi, fiind singura asociaţie din România care implementează în programe educaţia centrată pe valori – un model educaţional ce implică dezvoltarea de competenţe împărţite pe patru arii: dezvoltarea caracterului, explorarea personalităţii, implicare civică şi well-being.

În prezent, organizația dezvoltă patru programe educaţionale naţionale: Adoptă un Liceu, Excepţionalii, Laboratorul de Cariere și Arcademia prin care contribuie activ la dezvoltarea educaţiei autohtone, oferind cunoaştere şi îndrumare adolescenţilor, tinerilor şi profesorilor.

Despre Raytheon Missiles & Defense

Având avantajul de a fi un partener inovator integrator, Raytheon Missiles & Defense le oferă clienților săi globali cele mai avansate soluții end-to-end pentru detectarea, identificarea și interceptarea amenințărilor. Cu un portofoliu extins de sisteme de apărare antirachetă și anti-aeriene, echipamente de precizie, radare, sisteme de comandă și control și tehnologii avansate de apărare, soluțiile Raytheon Missiles & Defense protejează cetățenii, personalul combatant și infrastructurile în peste cincizeci de țări din toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *