Alertă! Locurile de la ATI în judeţul Alba sunt pline. Autorităţile sanitare fac tot posibilul ca toţi pacienţii să poată beneficia de terapie intensiva

“În prezent, toate locurile ATI sunt ocupate, dar pot fi suplimentate astfel încât fiecare persoana care are nevoie de terapie intensiva sa poată beneficia de acest tratament. Nu rămâne nimeni fără asistenta medicala necesara, tratam fiecare caz în parte. Chiar dacă este o presiune uriașă, gestionam corespunzator și asiguram accesul pacienților covid și noncovid la serviciile medicale” se arată într-o comunicare a Direcţiei pentru Sănătate Publică Alba.

În judeţul Alba, în cursul zilei de ieri au fiost înregistrate un număr de 98 cazuri noi de infectare cu coronavirus, ceea ce duce la un număr total de 1145 în ultimele 7 zile şi la 6620 de la începutul pandemiei.

Dintre acestea, 3897 de cazuri au fost declarate vindecaț, iar 180, decedate.

Din cele 6620 de cazuri:

  • 291 izolate în spital (din cei 291 – 3 persoane internate în CJ,1 persoană internată în BH, 2 persoane internate în HD și 3 persoane internate în MS, 3 persoane internate în AR);
  • 2252 izolate la domiciliu;
  • 3897 vindecate;
  • 180 decedați.
    ▶️ total persoane aflate în carantină la domiciliu – 3454;
    ▶️ persoane ieșite din carantină la domiciliu – 8926;

▶️În ultimele 24 ore, pe teritoriul județului au fost realizate 425 teste la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia iar numărul total de teste efectuate până acum este de 109.722.

Iată repartiţia pe liocalităţi a cazurilor de coronavirus:

Incidenţa cazurilor la mia de locuitori rămâne ridicată în Alba Iulia, cu 8,97 la mie, dar şi în oraşele Abrud, Cugir, Sebeş şi Blaj, cu indice de peste 6 cazuri la mia de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *