53 de cazuri confirmate de Covid-19 la Centrul de recuperare neuropsihiatrică Galda de Jos

Astăzi, 08.10.2020, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba a fost informată de Direcția de Sănătate Publică Alba, că la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu dizabilităţi  Galda de Jos, din totalul de  persoane testate ieri, angajați și beneficiari– contacți direcți ai celor 10 beneficiari depistați anterior, au fost confirmate pozitiv 53 cazuri de infectare cu COVID-19, în rândul a 40 beneficiari – persoane adulte cu dizabilități și 13 angajați.

          Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba împreună cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Alba au evaluat situația și,  având în vedere structura funcțională și resursele materiale și umane existente în centrul rezidențial, au convenit următoarele:

          – Izolarea  beneficiarilor identificați pozitiv la testul pentru noul coronavirus SARS-CoV-2 în centrul rezidențial, în camere separate;

          –  Limitarea la maximum a interacțiunii beneficiarilor și angajaților;

          – Monitorizarea permanentă a stării de sănătate a beneficiarilor infectați și măsurarea, periodică, a saturației de oxigen din sânge, de către personalul de specialitate, respectiv medicul centrului și asistentele medicale.  În cazul deteriorării accentuate a stării de sănătate se va apela Serviciul de urgență 112 pentru asigurarea asistenței medicale imediate și transferul în unități sanitare suport COVID-19.

          DGASPC Alba a asigurat stocuri de dezinfectanți, de biocide și de echipamente de protecție pentru angajați: combinezoane, halate, măști, mănuși și viziere, iar medicul centrului este în legătură permanentă cu un medic infecționist, în vederea stabilirii schemei de tratament adaptată fiecărui beneficiar.

          Personalul angajat care a fost testat pozitiv este în izolare, la domiciliu, sub monitorizarea medicului de familie și a DSP Alba.

           Testarea personalului angajat și a beneficiarilor serviciilor oferite în cadrul centrului continuă, astfel că în cursul dimineții de astăzi au fost recoltate probe de la 68 de salariați, urmând ca, după amiază să fie recoltate probe de la 105 beneficiari.

          Angajaţii care au ieşit negativ la testarea pentru COVID-19 îşi vor continua activitatea, astfel încât să fie asigurată supravegherea și îngrijirea tuturor persoanelor adulte cu dizabilități ocrotite în cadrul serviciului rezidențial.

                                                          Director general

                                                                               Frăcea Valentin-Ioan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *