Peste 12 000 de elevi din mediul rural din județul Alba au primit măști medicale de protecție

În cadrul programului național „Educația în siguranță”, aprobat prin Hotărârea 756/2020, Inspectoratul Școlar Județean Alba a achiziționat materiale de protecție sanitară necesare asigurării activităților didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar de stat din mediul rural.

Inspectoratul Școlar Județean Alba a achiziționat și distribuit 172 400 de măști medicale de protecție, dintre care 50 470 măști pentru copii, în cadrul programului guvernamental „Educație în siguranță”. De asemenea,  au fost achiziționați 3500 litri dezinfectant de mâini și 4500 litri dezinfectant de pardoseli care au fost distribuiți celor 60 de unități de învățământ cu personalitate juridică din mediul rural care au solicitat aceste materiale, unități la care învață peste 12 000 de elevi din ciclul primar și gimnazial.

În baza aceluiași program guvernamental, ISJ Alba a inițiat în SICAP achiziția a 650 de dispozitive electronice necesare asigurării activităților didactice.

Considerăm  că asigurarea condițiilor sanitare de siguranță pentru desfășurarea activităților specifice din domeniul educației este o prioritate a acestui an școlar și suntem permanent alături de cadrele didactice, personalul didactic auxiliar și nedidactic și de elevii din județul Alba.

Biroul de presă,

Purtător de cuvânt al ISJ Alba,

Insp. Gabriela Gâlea                                                                   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *