InfoCons.O nouă avertizare cu privire la măștile de protecție neconforme, numericul acestora ajunge astfel la 17 !

InfoCons revine cu o nouă alertă emisă prin Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare și periculoase, pentru încă 6 măști de protecție neconforme care se adaugă la cele două alerte transmise anterior. Prima alertă a fost transmisă în data de 28 Aprilie 2020 pentru 4 tipuri de măști iar cea de-a doua alertă a fost transmisă în data de 9 Mai 2020 pentru alte 7 noi tipuri de măști. 

Astfel numericul măștilor de protecție neconforme ajunge la 17.

  Aceste tipuri de produse care sunt achiziționate frecvent în această perioadă dificilă de către consumatori. 1.  

  Numărul alertei: A12/00765/20 Categorie:  Echipamente de protecție   Produs:  Mască de filtru de particule   Marcă: JY.M9   Denumire: Protective disposable mask   Tipul/numărul modelului:  FPF2, KN95   cod de bare:  Necunoscut   Numărul lotului:  Necunoscut Contrafăcut: NECUNOSCUT   Tip de risc:  Riscuri pentru sănătate/altele    Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată este ≤ 59 %).În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție.    

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele):  Avertizarea consumatorilor cu privire la riscuri   Descriere:   Dispozitiv respirator de protecție respiratorie cu jumătate de mască din categoria FFP2 în conformitate cu EN 149. Descrierea ambalajului:   Produsul este comercializat într-o cutie de carton care conține 50 bucăți. Țara de origine:  Necunoscut Alertă transmisă de:  Polonia Tip de alertă: Grav     2.

  Numărul alertei: A12/00766/20 Categorie:  Echipamente de protecție   Produs:  Mască de filtru de particule   Marcă: Necunoscut   Denumire: Protective face mask   Tipul/numărul modelului:  KN 95   cod de bare:  Necunoscut   Numărul lotului:  Necunoscut Contrafăcut: NECUNOSCUT   Tip de risc:  Riscuri pentru sănătate/altele    Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată este ≤ 90 %).În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție.    

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele):  Avertizarea consumatorilor cu privire la riscuri   Descriere:   Dispozitiv respirator de protecție respiratorie cu jumătate de mască din categoria FFP2 în conformitate cu EN 149. Descrierea ambalajului:   Țara de origine:  Necunoscut Alertă transmisă de:  Polonia Tip de alertă: Grav     3.

Numărul alertei: A12/00767/20 Categorie:  Echipamente de protecție   Produs:  Mască de filtru de particule   Marcă: Necunoscut   Denumire: Protective face mask   Tipul/numărul modelului:  FPF2, KN 95   cod de bare:  Necunoscut   Numărul lotului:  200428 Contrafăcut: NU   Tip de risc:  Riscuri pentru sănătate/altele    Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată este ≤ 53 %).În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție.    

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele):  Interzicerea comercializării produsului și măsuri însoțitoare   Descriere:   Dispozitiv respirator de protecție respiratorie cu jumătate de mască din categoria FFP2 în conformitate cu EN 149. Descrierea ambalajului:   Produsul este comercializat într-o cutie de carton care conține 20 bucăți. Țara de origine:  Republica Populară Chineză Alertă transmisă de:  Polonia Tip de alertă: Grav     4.

  Numărul alertei: A12/00768/20 Categorie:  Echipamente de protecție   Produs:  Mască de filtru de particule   Marcă: MARS   Denumire: N95 Mask   Tipul/numărul modelului:  Titlurile B- B- 2001, 95   cod de bare:  Necunoscut   Numărul lotului:  Necunoscut Contrafăcut: NECUNOSCUT   Tip de risc:  Riscuri pentru sănătate/altele    Produsul poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protecție de către un organism competent.În plus, retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată este ≤ 53 %).În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție.    

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Producător):  Interzicerea comercializării produsului și măsuri însoțitoare   Descriere:   Dispozitiv respirator de protecție respiratorie cu jumătate de mască din categoria FFP2 în conformitate cu EN 149. Descrierea ambalajului:   Produsul este comercializat într-o cutie de carton care conține 10 bucăți. Țara de origine:  Republica Populară Chineză Alertă transmisă de:  Polonia Tip de alertă: Grav   5.

  Numărul alertei: A12/00775/20 Categorie:  Echipamente de protecție   Produs:  Mască de filtru de particule   Marcă: Mei Shu Hu   Denumire: Self-priming Filtering Protective Face Mask   Tipul/numărul modelului:  KN95, PM 2.5, Steroscopie protectivă Mask   cod de bare:  Necunoscut   Numărul lotului:  Necunoscut Contrafăcut: NU   Tip de risc:  Riscuri pentru sănătate/altele    Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată ≤ 93 %), iar masca nu se adaptează corespunzător la față.În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție.    

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Importator):  Retragerea produsului de la utilizatorii finali   Descriere:   Mască respiratorie de protecție din categoria KN95. Descrierea ambalajului:   Produsul este comercializat într-un plic pe suport de hârtie și folie de plastic transparentă, cuprinzând 10 unități. Țara de origine:  Republica Populară Chineză Alertă transmisă de:  Belgia Tip de alertă: Grav     6.  

Numărul alertei: A12/00776/20 Categorie:  Echipamente de protecție   Produs:  Mască de filtru de particule   Marcă: Protekcia   Denumire: Cubrebocas anatomico   Tipul/numărul modelului:  CVE:CUP02, Hindernim.mx, număr de înregistrare:1673C2017 SSA   cod de bare:  02 UM   Numărul lotului:  Data expirării:1 februarie 2025, H101CA0920 Contrafăcut: NU   Tip de risc:  Riscuri pentru sănătate/altele    Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată ≤ 64 %), iar masca nu se adaptează corespunzător la față.În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție.    

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele):  Interzicerea comercializării produsului și măsuri însoțitoare   Descriere:   Mască protectoare reutilizabilă unică pentru cavitatea bucală. Descrierea ambalajului:   Produsul este comercializat într-o pungă transparentă din plastic, cu un conținut de 100 de unități și o etichetă tipărită pe hârtie închisă și cu albastru deschis. Țara de origine:  Mexic Alertă transmisă de:  Belgia Tip de alertă: Grav  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *