15 MAI – “Ziua Naţională a Medicului Veterinar”

MESAJ

DE ZIUA NAȚIONALĂ A MEDICULUI VETERINAR

Stimați colegi,

Se împlinesc 27 de ani de când sărbătorim la 15 MAI – “Ziua Naţională a Medicului Veterinar”, dată stabilită în anul 1994 la cel de al VI-lea Congres Naţional de Medicină Veterinară de la Sinaia.

S-a avut atunci în vedere că în decursul timpului cele mai importante evenimente istorice ale profesiei noastre au avut loc în ziua de 15 MAI:

În ziua de 15 Mai de anul acesta (2021) profesiunea noastră celebrează 160 de ani de la înființarea primei Școli Veterinare din România (1861) și 150 de ani de la constituirea Societății de Medicină Veterinară (1871) – actuala Asociație Generală a Medicilor Veterinari din România.

În această zi să ne amintim cu respect şi admiraţie de activitatea și acțiunile înaintașilor profesiei noastre, reprezentanți de marcă ai medicinii veterinare româneşti, de tradiţiile frumoase ale Societăţii de Medicină Veterinară şi Asociaţiei Generale a Medicilor Veterinari, apreciind munca, dăruirea şi meritele incontestabile ale multor generaţii şi în egală măsură progresul și  realizările profesiei.

Contribuţiile aduse de medicii veterinari în multe domenii medicale, medicale veterinare şi în biologie sunt deosebite, majoritatea fiind preluate şi integrate în prezent în diferite programe ştiinţifice şi profesionale.

Medicina veterinară românească trebuie să confirme în continuare bunul renume pe care şi l-a câştigat de-a lungul anilor, privind îndeosebi buna pregătire profesională, cunoaşterea şi aplicarea legislaţiei sanitare veterinare, autoritatea serviciilor publice, dezvoltarea şi perfecţionarea practicii medicale veterinare.

Trebuie să ținem pasul cu tot ce apare nou în medicina veterinară – care are şi va avea un rol tot mai important şi mai complex în societate, să fim uniți şi încrezători în forţele noastre

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a Medicului Veterinar vă invit să facem să renască spiritul de “Corp medical veterinar”, pe care să-l susținem și să îl consolidăm prin fapte, cu onoare și demnitate, cu toată priceperea şi capacitatea de a ne adapta condițiilor pandemice şi cerinţelor actuale.

La mulţi ani !

Conducerea Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Alba și a Asociatiei Medicilor Veterinari Filiala Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *