Programul de vizită de la Spitalul din Alba Iulia a fost modificat. Măsuri luate, în contextul epidemiei de gripă

Comunicat de presă

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia a luat o serie de măsuri cu scopul de a preveni răspândirea îmbolnăvirilor, în contextul decretării epidemiei de gripă și a creșterii numărului de pacienți cu simptome respiratorii de la nivelul județului.

Astfel, programul de vizită la SJU Alba Iulia a fost scurtat, iar aparținătorii pot vizita pacienții internați, de luni până vineri, între orele 17.00 și 19.00, respectiv sâmbătă și duminică, între orele 15.00 și 18.00. Excepție face secția de boli infecțioase a SJU Alba Iulia – situată în altă zonă, pe strada Decebal – unde programul de vizită este mai scurt: de luni până vineri, între orele 16.00 și 17.00, respectiv sâmbătă și duminică între orele 14.00 și 15.00. A fost luată o astfel de măsură în cazul secției de boli infecțioase având în vedere că aici sunt tratate multe cazuri de gripe, viroze respiratorii sau pneumonii. Cu această ocazie, facem apel la înțelegerea aparținătorilor cu privire la necesitatea respectării noului program de vizită și transmitem că măsura a fost luată spre binele tuturor (pacienți, aparținători, cadre medicale, populația cu care intrăm în contact).

Enumerăm alte măsuri:

– S-au refăcut stocurile de echipamente de protecție și stocurile de medicație antivirală;

– S-au refăcut stocurile de săpun lichid, prosoape de hârtie, antiseptice și dezinfectante pentru o igienă riguroasă a mâinilor și suprafețelor;

– Se efectuează triajul epidemiologic al personalului SJU Alba Iulia;

– Aparținătorii vor fi echipați cu mască, botoșei și halate de unică folosință înainte de a intra pe secțiile spitalului;

– Pacienții din unitatea de primiri urgențe și ambulatoriul integrat primesc măști de protecție.

Transmitem pacienților că măsurile de igienă personală, respectiv spălarea cu apă și săpun a mâinilor, utilizarea batistelor pentru tuse sau strănut, sunt foarte importante pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

În cazul apariției simptomelor respiratorii, este recomandat să se evite automedicația și trebuie consultat medicul de familie care este în măsură să stabilească tratamentul sau o posibilă indicație pentru spitalizare.

Vaccinarea antigripală este cea mai eficientă metodă de prevenție.

Biroul de presă al SJU Alba Iulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *