LUNI, 23 DECEMBRIE 2019: MOȘTENIREA LUI „DECEMBRIE 1989” LA SEBEȘ. COLOCVIU RETROSPECTIV

Luni, 23 decembrie 2019, începând cu ora 17:00, sala „Gheorghe Maniu” a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș va găzdui evenimentul Moștenirea lui „Decembrie 1989” la Sebeș. Colocviu retrospectiv, dedicat comemorării celor 30 de ani scurși de la prăbușirea regimului comunist în România.

Anul 1989 a fost consemnat în istorie drept anul prăbușirii regimurilor comuniste în estul Europei, prăbușirea Zidului Berlinului (bariera care separa partea occidentală a Berlinului, de Republica Democrată Germană) simbolizând schimbarea de paradigmă și mentalitate politică într-o Europă care începea să-și deschidă calea spre unificare. Evenimentele revoluționare din decembrie 1989 au marcat și pentru România prăbușirea dictaturii comuniste și instaurarea democrației, implicit deschiderea acesteia spre structurile euro-atlantice.

Un episod al acestor evenimente s-a scris și la Sebeș, unde locuitorii au înțeles importanța momentului și s-au solidarizat cu manifestanții din capitală și din alte centre ale țării și au instaurat o nouă administrație. În vederea rememorării acelor evenimente, organizatorii și-au propus proiectarea unui film documentar dedicat momentului Decembrie 1989, urmată de o dezbatere privind evenimentele din Sebeș și personalitățile implicate direct în derularea acestora.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *