Josiah Woodson & Quintessentiel, căștigătorii Sibiu Jazz Competition 2019

Sute de iubitori de jazz au aniversat alături de noi cei 40 de ani care s-au scurs de la prima ediție a acestei competiții, ediție care, cel puțin din punct de vedere artistic, are cel mai înalt nivel calitativ din ultimii 20 de ani.
Am avut Jam Session în Bucătărie, am avut un concert caritabil în urma căruia vor putea fi susținute deplasările copiilor aflați în centrul de Plasament din Orlat către repetițiile din Sibiu, dar am avut și mult jazz bun.
Câștigătorii…În an aniversar, așadar, Sibiu Jazz Competition a adus publicului prezent trupe al căror talent și măiesrie a făcut departajarea din partea juriului să fie extrem de dificilă.Marele premiu al Sibiu Jazz Competition 2019 a fost câștigat de un cvintet a cărui desăvârșire este deja cunoscută iubitorilor de jazz. Inițiat de Josiah Woodson, acesta i-a adus laolaltă în Quintessentiel pe pianistul Daniel Gassin, Plume la saxofon, Zacharie Abraham la contrabas și Tilo Bertholo la tobe. 
Josiah Woodson & Quintessentiel înseamnă cinci elemente ce interacționează teribil de bine pe scenă, fiecare fiind esențial, indispensabil sunetului, muzicii…jazzzului pe care îl cântă. Pe lângă cei 1500 de euro, marele premiu constă și în invitația de a participa anul viitor, la Sibiu Jazz Festival, cel mai longeviv festival de gen, de la noi din țară.

Premiul pentru cea mai bună voce, în valoare de 500 de euro, a fost acordat solistei de la Lost in the Supermarket, Anais del Sordo, a cărei prestație a fost ca o explozie de poezie și vitalitate. Cel mai bun instrumentist a fost desemnat Francesco Pollon, pianist (Italia). Premiul pentru cea mai bună compoziție i-a revenit Susannei Risberg din Suedia, chitaristă și compozitoare.
Sibiu Jazz Competition 2019 – The heart felt the jazz. Ne vedem la anul. Toate reprezentațiile au fost transmise LIVE atât pe pagina de Facebook Sibiu Jazz Festival… cât şi pe site-urile oficiale: Sibiu Jazz Competition si Sibiu Jazz Festival. În cele trei zile de competiție, evenimentul a înregistrat 91.331 vizializări pe pagina de Facebook, Livestream.com si pe paginile partenerilor nostri. Competitia a fost urmarita online in 46 de tari din intreaga lume si in 72 de orase din Romania.Sibiu Jazz Competition 2019 este un proiect cultural organizat de Fundația Sibiu Jazz Festival, realizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu și Filarmonica de Stat Sibiu, cofinanţat de Consiliul Local Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu. Parteneri: Aria, Ambient, Iony Group, Hermania, Sobis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *