Sava Henția, omagiat la 170 de la naștere

Joi, 3 octombrie 2019, de la ora 12:00 la Muzeul Municipal „Ioan Raica” din Sebeș, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va derula două proiecte cultural – educative, în parteneriat cu Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș: Lansarea albumului memorialistic Sava Henția la 170 de ani de la naștere și Caravana literară scriitori în școală.

Consiliul Județean Alba, Primăria și Consiliul Local Sebeș, Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, în parteneriat cu Asociația GISAS Sebeș și Despărțământul ASTRA „Vasile Moga” din Sebeș au pregătit pentru iubitorii de artă un eveniment cultural-educativ care va marca 170 de ani de la nașterea pictorului Sava Henția, originar din localitatea Sebeșel, județul Alba. ,,Sava Henția – album memorialistic” este titlul cărții ce se va lansa joi, 3 octombrie 2019, la Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș, unde începând cu orele 12:00 publicul se va întâlni atât cu autorii albumului ce se constituie într-un adevărat document științific, dincolo de valoarea sa artistică.

Cartea ,,Sava Henția – album memorialistic” îi are ca autori pe prof.dr. Ioana Raica, col.(r) Nicolae Paraschivescu și ec. Ioan Străjan și a apărut cu sprijinul Fundației „Alba Iulia 1918 pentru Unitatea și Integritatea României”. La eveniment vor participa atât cei trei autori cât și membrii fundației mai sus amintite. Activitatea este parte din Programul 4.ANIMAȚIE CULTURALĂ/4.9Lansări de carte, în corelare cu 4.10 Caravana literară scriitori în școală și face parte din seria de evenimente pe care Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba le organizează cu scopul de a defini biblioteca drept un spațiu multicultural aflat în slujba comunității pe care o deservește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *