Skepsis, la cea de-a X-a ediție a Festivalului Național de Teatru ,,Tanța și Costel” Medgidia

COMUNICAT

Cu susținerea Cercului Militar Alba, trupa de teatru Skepsis participă în perioada 22-24 septembrie 2023, la cea de-a X-a ediție a Festivalului Național de Teatru ,,Tanța și Costel” care are loc la Medgidia.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Medgidia, Casa de Cultura I.N.Roman- Medgidia, Garnizoana Medgidia și Cercul Militar Medgidia. Timp de trei zile, pe scenă vor urca trupe și companii artistice din mai multe orașe ale țării prezentând publicului o serie de spectacole diverse ca gen și abordare. Festivalul este un eveniment de tradiție, fiind un reper important în viața culturală și socială a orașului, reușind să atragă un public numeros la fiecare ediție..

”Ediția de anul acesta, ediție aniversara ,a-X-a, aduce la Medgidia trupe din toată țara: Buzau, Brașov, Medias, Roman, Medgidia (două trupe), Iasi, Oradea și Alba-Iulia .Vor fi și spectacole pentru copii la matineu dar și lansări de carte. Prezența în festivalul nostru a trupei de teatru Skepsis ne onorează pentru că de mai bine de 5 ani aduc culoare și calitate prin reprezentațiile prezentate publicului spectator. Skepsis este o trupă de profesioniști, cu alegeri dramaturgice pe măsura valorii lor ca trupa de teatru. Ne bucură prezența lor în festivalul nostru iar evoluția lor pe scena festivalului de teatru este așteptată de la o ediție la alta cu mult interes de publicul din Medgidia. Nu întâmplător sunt în programul din seara finală. Am făcut aceasta alegere pentru ca ultima seara – ca fiecare seară de altfel – trebuie sa fie de gală, de nivel ridicat, și Truka Skepsis asta face. Felicitari, Alba Iulia, felicitări Skepsis!” – Oprică Florin-Constantin, Primaria Medgidia, Casa de Cultura I.N.Roman- Medgidia .

Trupa de teatru Skepsis reprezintă din nou Alba Iulia și Cercul Militar Alba la acest eveniment, de această dată cu spectacolul ”Aventurile Căpitanului Spaventa” – un spectacol original creat de Viorel Cioflică.

”Fiind o ediție aniversară, am dorit să propunem un spectacol original din repertoriul trupei noastre, care prin ritmul susținut, comicul inteligent și culoarea personajelor să reușească să se adreseze publicului de toate vârstele și să se ridice la înălțimea așteptărilor organizatorilor. Un spectacol în genul Commedia dell Arte cu siguranță va surprinde și va provoca, onorând un festival și un oraș care ne-a primit în fiecare an cu căldură și cu entuziasm.” – Viorel Cioflică, Skepsis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *