PIANISTA JAPONEZĂ CHIYO HAGIWARA VA SUSŢINE DUMINICĂ, 26 MAI 2024, UN RECITAL LA SEBEŞ

În 2023, am aniversat 20 de ani de la debutul artistic cu un recital la Sebeș, locul de naștere al lui Carl Filtsch. Dorința mea devenise acum un vis împlinit…          (Chiyo Hagiwara)

Duminică 26 mai 2024, cu începere de la ora 18.00, talentata pianistă Chiyo Hagiwara, recent devenită cetățean de onoare al municipiului Sebeș, va susţine un recital la Biserica Evanghelică din Sebeș, în cadrul evenimentului Zilele Muzicale „Carl Filtsch”.

 Absolventă a Colegiului de Muzică din Tokyo, Chiyo Hagiwara a studiat împreuna cu profesori prestigioși, numele ei fiind legat de introducerea în muzica clasică japoneză a operei micului geniu transilvănean Carl Filtsch. Întâlnirea pianistei cu compozițiile lui Carl Filtsch a avut loc în anul 2006, prin intermediul profesorului ei, Csíky Boldiszár, iar după 11 ani, în luna aprilie 2017, CD-ul cu compozițiile copilului minune de la Sebeș, în interpretarea pianistei Chiyo Hagiwara, a ajuns pe primul loc în Billboard Japan Top Album. Acestui succes remarcabil i se datorează accederea lui Carl Filtsch în cultura japoneză, unde se bucură astăzi de o apreciere unanimă.

Va interpreta compoziții ale lui Carl Filtsch dar și ale fratelui său, Joseph, unele dintre ele în premieră, iar participanților le va fi distribuită o broșură în limba română semnată de pianistă, în care Chiyo Hagiwara îşi deconspiră povestea ei cu micul Carl Filtsch.

În program:

Carl Filtsch: Choral, Romanze ohne Worte, Impromptu Ges-dur, Mazurka, Etude Op.10, 6 little preludes, Impromptu b-moll, Barcarolle, Etude Op.8, Das Lebewohl von Venedig.

Josef Filtsch: Chant de berceau Op.11, La résignation Elégie Op.14, Mazurka Op.13, No.1, Romances sans paroles Op.12.

Vă așteptăm cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *