Festivalul Internaţional de Teatru de Tineret APOLLO, 16-20 Septembrie. Vezi programul complet

În perioada 16-20 Septembrie 2021, Grupul Skepsis va organiza la Alba Iulia cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Tineret APOLLO !

Într-un an deloc generos cu spațiul cultural și artistic, timp de 4 zile, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, trupe de teatru și artiști din țară și din străinătate vor oferi publicului 12 spectacole diverse – de la dramă la comedie, de la farsă și Commedia dell Arte la teatru realist, absurd și contemporan!

La ediţia din acest an vor fi prezente în program 9 grupuri participante – 3 grupuri din străinătate (Germania, Italia, Ucraina) şi 6 grupuri din România:

IL LUOGO IN BUIO (Napoli, Italia)

THAG Theater (Stuttgart, Germania)

MASKAM RAD (Kiev, Ucraina)

TEATRUL 21  (Iaşi, România)

Tudor Ostafie (Iași, România)

STUDIO24 (București, România)

TRUVERII (Bucureşti, România)

DELART (Alba Iulia, România)

SKEPSIS (Alba Iulia, România)

Ediţia din acest an se bucură de prezenţa d-nei Elena Ivanca, o colaboratoare apropiată a Grupului Skepsis și cunoscută actriță a Teatrului Național Cluj Napoca. Ea va susține un spectacol în cadrul festivalului și va avea sarcina de a oferi un feedback critic participanţilor. Se vor organiza pentru participanţi sesiuni de discuţii în scopul facilitării schimbului de experienţă, dezvoltării abilităţilor artistice şi împărtăşirii unor concepte de management artistic şi cultural.

Joi, 16 Septembrie, la ora 18.30 vă invităm la ceremonia de deschidere a evenimentului, care va avea loc la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia și care va fi urmată imediat, la ora 19.00, de primele spectacole oferite de Grupul Skepsis: Cerere în căsătorie (după A.P.Cehov) și Nu ne interesează! (după Matei Vișniec).

Vineri, 17 Septembrie, seara va fi deschisă de grupul Il Luogo in Buio (Napoli, IT) care ne va povesti aventurile unor Comedianți în vremea ciumei. La ora 19.30, tânărul actor Tudor Ostafie (Iași) ne va face să înțelegem ce înseamnă Ghinionul (după L. Rebreanu). Seara se va încheia cu trupa Thag Theater (Stuttgart, DE) care va prezenta încercarea unui cimpanzeu de a livra un Raport către Academie (după F. Kafka).

Sâmbătă, 18 Septembrie, ora 18.00, seara va debuta cu un mare Tără(z)boi (după M.Starciuc) iscat de Teatrul 21 (Iași), după care Teatrul Maskam Rad (Kiev, UA) ne va prezenta într-o notă tragicomică tot ceea ce avem de învățat de la Colierul lor (după Guy de Maupassant) iar Truverii și Studio 24 (București) ne vor povesti prin cîntece și farse vesele câteva picanterii D’ale Dragostei.

Duminică, 19 Septembrie, la ora 18.00 ne vom regăsi pe punctul dulce-amar de Sosire/Plecare, cu trupa Il Luogo in Buio (Napoli, IT). Trupa de teatru Skepsis ne va întreba din nou în speranța primirii prin absurd, a unui răspuns, dacă Îl cunoașteți (după E.Ionescu). Festivalul se va încheia cu spectacolul Doamnele și Polițistul, o comedie inspirată de texte de T. Mușatescu în interpretarea plină de culoare a invitatei speciale, Elena Ivanca (Cluj Napoca).

De subliniat faptul că festivalul promovează spiritul creativ, inspirația, interculturalitatea și schimbul de experiență, având un caracter non-competitiv. Nu se acordă premii ierarhizate sau distincţii speciale, fiecare grup concurează doar pentru a câştiga aplauzele spectatorilor şi pentru a-şi îmbogăţi expresia artistică. Toate grupurile participante vor primi trofee originale – opere de artă unice inspirate direct din povestea spectacolelor şi create de artistul plastic Ştefan Balog (Fundaţia ”Inter-Art” Aiud).

Evenimentul este organizat de Grupul Skepsis pe baza unui proiect cultural care are ca scop promovarea Municipiului Alba Iulia pe harta internaţională a evenimentelor de tineret, fiind realizat în parteneriat cu: Primăria Municipiului Alba Iulia; Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia; Casa de Cultura a Studentilor Alba Iulia; Fundaţia ”Inter Art” Aiud; Crucea Roșie Română – filiala Alba.

Municipalitatea, Partener constant în organizarea evenimentului încă de la prima ediție (2014) își exprimă mesajul de susținere prin cuvintele d-lui Primar Gabriel Pleșa: ”De-a lungul anilor Grupul Skepsis s-a dovedit a fi o organizație cu inițiative importante în domeniul cultural si artistic, promovând imaginea orașului la nivel național și internațional. Susținerea acestui proiect este o recunoaștere firească a valorii actului artisic local și a încrederii pe care trebuie sa o avem în potențialul creativ al tinerilor noștri.”

IMPORTANT !

Participarea publicului este liberă la toate spectacolele din program, cu respectarea măsurilor care reglementează prevenirea și controlul infecțiilor aplicabile pe durata stării de alertă precizate în Anexa la HCNSU nr. 67 din 09.09.2021:

”Se propune ca, în condiţiile pct. 13, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte să fie permisă cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori.”

Festivalul Internaţional de Teatru de Tineret

APOLLO

International Youth Theatre Festival

Ediţia a VII-a

16.09.2021 – 20.09.2021

Alba Iulia

PROGRAM

Joi /Thursday- 16.09.2021

18.30 – Ceremonie de Deschidere/Opening Ceremony

CCS Alba Iulia

19.00 – SKEPSIS (Alba Iulia, RO)

Cerere în căsătorie/Marrriage proposal – după A.P.Cehov

Regia/Director: Viorel Cioflică

CCS Alba Iulia

20.00 – DELART (Alba Iulia, RO)

Nu ne interesează/ We don’t care– după Matei Visniec

Regia/ Director: Viorel Cioflică

CCS Alba Iulia

Vineri/Friday – 17.06.2021

18.00 – IL LUOGO IN BUIO (Napoli, IT)

Comedianți în vremea Ciumei /Comediants during the Plague– dupăCristian Izzo

CCS Alba Iulia

19.30 – Tudor Ostafie (Iași, RO)

Ghinionul/Bad Luck – după Liviu Rebreanu

CCS Alba Iulia

20.30  – THAG THEATRE (Stuttgart, GE)

Raport catre Academie/Report to an Academy – după Franz Kafka

Regia/Director: Gustav Frank

CCS Alba Iulia

Sâmbătă/Saturday – 18.06.2021

18.00 – TEATRUL 21  (Iași, RO)

Tără(z)boi – Mariana Starciuc

Regia: Vera Nacu

CCS Alba Iulia

20.15 – MASKAM RAD (Kiev, UA)

Colierul/The Necklace – Guy de Maupassant

Regia: Valeriya Demchenko; Inna Goncharova

21.15 – STUDIO24&TRUVERII (București, RO)

D’ale Dragostei/ Of LoveMihai-Serghei Todor

Regia: Mihai-Serghei Todor

CCS Alba Iulia

Duminică/Sunday- 19.06.2021

18.00 – IL LUOGO IN BUIO (Napoli, IT)

 Sosire-Plecare/Arrival-Departure –Cristian Izzo

CCS Alba Iulia

19.00 – SKEPSIS (Alba Iulia, RO)

Îl cunoașteți?/Do you know him? – după Eugen Ionescu

Regia: Viorel Cioflică

CCS Alba Iulia

20.00 – Elena Ivanca (Cluj Napoca, RO)

Doamnele și Polițistul/The  Ladies and the Cop – după Tudor Mușatescu

Regia: Elena Ivanca

CCS Alba Iulia

21.30 – Ceremonie de Închidere/ Closing Ceremony

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *