8-13 aprilie, Cluj Chamber Festival. Regal al muzicii de cameră

Cluj Chamber Music Festival, aflându-se la cea de-a doua ediție, este o celebrare a muzicii de cameră, un gen muzical ce emană intimitate și emoție. Festivalul aduce în atenția publicului clujean un repertoriu divers, interpretat de artiști de prestigiu ai Operei Naționale Române Cluj-Napoca, precum și de invitați speciali din domeniu.

Desfășurat în atmosfera distinsă a sălii Băncii Naționale Române din Cluj, festivalul se întinde pe parcursul a șase zile, în perioada 8-13 aprilie, oferind o serie de recitaluri ce vor captiva și emoționa publicul. Fiecare recital este o incursiune în lumea muzicii de cameră, unde partiturile scrise pentru grupuri mici de instrumente și voci se transformă în exprimări puternice ale emoțiilor umane.

De la piese clasice consacrate până la compoziții contemporane, festivalul explorează diversitatea și bogăția acestui gen muzical, oferind publicului o experiență captivantă și autentică. Prin intermediul interpretărilor magistrale ale artiștilor, muzica de cameră prinde viață și transmite emoții într-un mod unic și inconfundabil.

Cluj Chamber Music Festival devine astfel un eveniment de referință în peisajul cultural al Clujului, aducând în prim-plan frumusețea și profunzimea muzicii de cameră, și oferind publicului oportunitatea de a se conecta cu aceste emoții subtile și universale.

Festivalul se deschide cu o  seară de muzică de excepție, Les Couleurs de la Musique, un eveniment special ce va avea loc în cadrul Cluj Chamber Musical Festival, pe data de 8 aprilie 2024, începând cu ora 19:00. În acest recital unic, veți avea ocazia să vă delectați cu interpretări magistrale susținute de Cvintetul Couleurs, Cvintetul de Alamă format din membri talentați ai Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, și un trio ce va prezenta o compoziție contemporană semnată de Eugenia Cibișescu Duran.

Cvintetul Couleurs va fascina publicul cu un program diversificat ce explorează nuanțele și culorile muzicale, aducând în prim-plan piese pline de emoție și virtuozitate. Cvintetul de Alamă, compus din instrumentiști remarcabili cu experiență vastă în domeniul muzicii de cameră, va interpreta lucrări clasice, subliniind frumusețea și expresivitatea acestui gen muzical.

Un alt moment special va fi reprezentat de prezentarea unei compoziții contemporane de către un trio de muzicieni talentați, sub îndrumarea creativă a Eugeniei Cibișescu Duran. Această compoziție va fi o incursiune în sunete moderne și experimentale, oferind publicului o perspectivă inedită asupra muzicii contemporane.

Les Couleurs de la Musique promite să fie o experiență muzicală memorabilă, în care veți fi purtați într-o călătorie sonoră captivantă și plină de emoție, sub îndrumarea unor artiști remarcabili și plini de pasiune pentru arta interpretativă.

Accesul este gratuit și se realizează prin completarea următorului formular disponibil AICI, numărul de locuri fiind limitat!

Vârstă recomandată: 16+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *