20 de unități de învățământ din Alba Iulia vor fi dotate cu materiale didactice, mobilier și echipamente IT

COMUNICAT DE PRESĂ  

Februarie 2024

Dotare integrată cu materiale didactice, mobilier și echipamente IT pentru 20 de unități de învățământ din Alba Iulia, printr-un proiect al Primăriei finanțat prin PNRR

Într-un efort ambițios de a remodela peisajul educațional din oraș, Municipiul Alba Iulia a depus și a obținut finanțare pentru proiectul „Dotarea și digitalizarea unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Alba Iulia și a unităților conexe – EDU-DOTARE ALBA IULIA- cod proiect F-PNRR-Dotari-2023-5580.

Investiţiile aprobate prin proiect acoperă toate nevoile centralizate din grădinițele, şcolile, liceele şi Palatul Copiilor din Alba Iulia: 

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8 Alba Iulia

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 11 Alba Iulia

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 12 Alba Iulia

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 13 Alba Iulia

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 16 Alba Iulia

Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată” Alba Iulia

Grădinița cu Program Prelungit „Scufița Roșie” Alba Iulia

Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia

Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia

Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia

Liceul Tehnologic „Dorin Pavel” Alba Iulia

Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia

Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia

Colegiul Tehnic „Apulum”

Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia

Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia

Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia

Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” Alba Iulia

Palatul Copiilor Alba Iulia

La sfarsit de ianuarie 2024,  respectiv început de februarie 2024, s-au lansat în platforma SEAP, cele trei mari licitații ale proiectului, aferente achizitiilor de mobilier, material didactic și echipamente digitale.

Valoarea totală estimată a celor trei  licitații este de 21.007.109 lei, fără TVA. 

Termenul limită de depunere oferte pentru achizițiile de mobilier și materiale didactice este 12 martie 2024, respectiv termenul limită de depunere oferte pentru achiziția de echipamente IT, 22 martie 2024.

Fiecare licitație este împărțită pe mai multe loturi. Soluția poate atrage mai mulți ofertanți, inclusiv IMM-uri, care altfel nu ar putea concura pentru contracte de dimensiuni mari. Acest lucru poate duce la prețuri mai competitive și la o calitate mai bună a serviciilor sau produselor achiziționate.În plus, este o modalitate flexibilă și eficientă de a gestiona achizițiile complexe, stimulând concurența, specializarea și participarea unui număr mai mare de companii, ceea ce poate duce la rezultate mai bune atât pentru entitățile achizitoare, cât și pentru ofertanți.

Această inițiativă, unică prin amploarea și coerența sa, este concepută pentru a răspunde direct nevoilor elevilor și profesorilor din Alba Iulia, creând un mediu de învățare stimulativ, interactiv și adaptat noilor tehnologii. Prin dotarea școlilor din municipiu cu resurse de ultimă oră, ne asigurăm că fiecare elev din Alba Iulia are acces la o educație de calitate, egală și adaptată viitorului”, apreciază Pleșa Gabriel Codru, Primar al Municipiului Alba Iulia.

Bugetul proiectului: valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum 21.093.044,80 lei, valoarea TVA eligibil aferentă este de 4.007.678,51 lei, iar valoarea sumelor neeligibile este de 349.273,16 lei.

Perioada de implementare: de la data intrării în vigoare a contractului de finanțare, respectiv 26.07.2023 și până în 31.12.2024.

Obiectivul general al proiectului „Dotarea și digitalizarea unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Alba Iulia și a unităților conexe – EDU-DOTARE ALBA IULIA este creșterea calității și diversificării ofertei educaționale prin dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe de la nivelul municipiului Alba Iulia, până la data de 31 decembrie 2024.

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României: Apelul de proiecte F-PNRR-Dotari-2023, Pilonul VI. Politici pentru noua generație\ Componenta C15: Educație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *