PRoCentru: APLICAȚIE DE MOBIL PENTRU FONDURILE EUROPENE DIN REGIUNEA CENTRU

INFORMAȚIE DE PRESĂ

Fondurile europene derulate prin Programul ”Regiunea Centru” 2021-2027, dar și alte informații despre proiecte sau surse de finanțare europene care sunt disponibile la nivelul Regiunii Centru și nu numai, sunt acum mai ușor aflat prin aplicația PRoCentru. Dezvoltată de ADR Centru și disponibilă pe platformele iOS și Android, aplicația permite celor interesați să caute rapid noutățile din regiune pe tema fondurilor nerambursabile și a proiectelor, dar și detalii despre evenimente sau oportunități de dezvoltare, cu acces direct la platforma națională pentru căutarea surselor de finanțare nerambursabile. Utilizatorii pot seta primirea de notificări în timp real, la fiecare noutate publicată, precum și distribuirea acestor informații pe rețelele social-media.

În primul trimestru al anului trecut am lansat website-ul dedicat Programului ”Regiunea Centru”, www.regiocentru.ro, o platformă online ce reprezintă sursa principală de informare a cetățenilor din regiune, a potențialilor solicitanți de fonduri, dar și a beneficiarilor de finanțare. Pentru cei ce doresc informații despre acest Program și nu numai, pentru toți cei ce doresc să dezvolte proiecte finanțate cu fonduri europene sau doresc să dezvolte parteneriate regionale sau, pur și simplu, caută oportunități de finanțare, am considerat că această aplicație de mobil va fi utilă, pentru că permite notificări în timp real când apar modificări sau actualizări, dar și când comunicăm lansările de apeluri pentru fondurile europene disponibile pentru dezvoltarea Regiunii. În același timp, ca să deservim cât mai mulți cetățeni, prin această aplicație transmitem inclusiv informații despre multe apeluri sau programe de finanțare, cum sunt Programul Tranziție Justă, Programul Sănătate, oportunitățile de business derulate prin proiectul Enterprise European Network, proiectele PNRR sau activitățile și evenimente de informare dedicate tinerilor realizate prin Europe Direct. Aplicația PRoCentru este prima de acest tip din țară și va fi constant îmbunătățită. Cetățenii ne pot transmite și feed-back-ul lor sau ce alte așteptări au de la acest produs de comunicare, urmând ca noi să extindem tipurile de informații furnizate,” a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

De la an la an, atât navigarea cât și căutarea de informații sau cumpărăturile au migrat în mediul online, de pe desktop către dispozitivele mobile. Pentru a crește notorietatea Programului ”Regiunea Centru” (PR Centru 2021-2027), prin care în următorii 7 ani sunt disponibili 1,38 miliarde euro pentru investiții în județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, ADR Centru a realizat aplicația de mobil PRoCentru, ce poate fi descărcată atât din GooglePlay cât și din AppStore, funcționând pe platformele Android și iOS. Această aplicație va oferi informații detaliate despre program, dar și alte date generale privind impactul fondurilor europene nerambursabile în Regiunea Centru, de interes către cetățeni. În acest sens, soluția IT de tip aplicație pentru telefoanele mobile, va transmite noutăți despre PR Centru 2021-2027, prezentând concomitent oportunitățile de finanțare de la nivel regional și proiectele europene implementate în județele regiunii. Aceasta este conectată cu pagina web aferentă PR Centru (www.regiocentru.ro), dar și cu celelalte pagini web coordonate de ADR Centru care conțin informații despre program, operațiuni, alocări financiare etc. Aplicația vine ca un mijloc complementar website-ului de informare pentru creșterea interesului cetățenilor, reprezentând în același timp și un mod modern de a prezenta informații detalii pentru parteneri, beneficiari, cetățeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *