600 de pachete gratuite cu produse de igienă, prin proiectul MICESA

Produsele de igienă vor ajunge la sute de familii din arealul proiectului Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunitățile marginalizate din Municipiul Alba Iulia – MICESA“.

Achiziția serviciilor de furnizare a materialelor s-a încheiat zilele trecute, așa că, echipa proiectului va începe distribuirea primelor pachete familiilor care locuiesc în comunitățile vizate de proiect: străzile Vasile Goldiș, Gladiolelor, Gheorghe Pop de Băsești, o parte a bulevardelor Transilvaniei și Revoluției 1989 și o parte a cartierului Pâclișa. 

Pachetele vor fi distribuite în tranșe, până cel târziu în 17 septembrie 2020, data de încheiere a proiectului.

Fiecare din cele 600 de pachete conține următoarele produse: săpun lichid, șampon universal, gel de duș, pastă de dinți, periuță de dinți, dezinfectant universal, mască reutilizabilă bumbac, mănuși de protecție din bumbac, reutilizabile. 

Costurile pachetelor se ridică la 24.876 lei, la care se adaugă TVA și sunt asigurate integral din bugetul proiectului. 

Este doar una dintre pârghiile folosite de Primăria Municipiului Alba Iulia, prin proiectul MICESA, pentru limitarea contractării și transmiterii virusului COVID-19, dovedit fiind faptul că măsurile de igienă personală și igienizare a locuințelor sunt un aliat de nădejde în această luptă.

Lupta cu noul coronavirus nu ar trebui să se dea în spitale. Doar spiritul comun al solidarității și responsabilității noastre, a tuturor, ne pot aduce în poziția de învingători. E responsabilitatea noastră, ca administrație locală să luăm măsuri concrete, prin care să venim în sprijinul categoriilor sociale vulnerabile și, în același timp, ne implicăm în asigurarea stării de sănătate a comunității locale. De această dată, avem grijă și de «sănătatea» bugetului local, întrucât sumele sunt asigurate dintr-un proiect cu finanțare europeană“ – Voicu PAUL, viceprimar cu atribuții de primar al Municipiului Alba Iulia.  Despre proiectul MICESAServiciile furnizate în cadrul proiectului MICESA sunt integrate și au ca scop creșterea accesului la servicii medicale și sociale, educație, piața muncii, la îmbunătățirea condițiilor de locuit etc. Conjugate, aceste măsuri vor avea ca rezultat schimbarea modului de viață pentru zeci de familii din comunitățile amintite. 

Proiectul „Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunitățile marginalizate din Municipiul Alba Iulia – MICESA“ este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu: DAD EXPERTISE S.R.L, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Liceul Tehnologic „Dorin Pavel“ Alba Iulia, Fundația Națională a Tinerilor Manageri, Fundația PAEM Alba, Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capitalul Uman (POCU) 2014-2020. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *