Seratele bibliotecii, un proiect cu și despre dialog, oameni, cărți și muzică

COMUNICAT DE PRESĂ

Vineri, 2 februarie 2024, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba vor găzdui la sala de lectură a bibliotecii, începând cu orele 18:00, o nouă ediție a proiectului 3.31 Seratelor bibliotecii. Proiectul a fost gândit ca un spațiu al cărților care să se împletească armonios cu artele și dezbaterile pe diverse teme de interes, ale participanților.

În această primă serată a anului 2024, tema ce va fi supusă dezbaterii este „Despre Islam”. Prezentarea temei, dezbaterile de idei, intervențiile participanților și sinteza celor enunțate vor fi completate cu prezentări de cărți tematice și cu inspirate momente muzicale. Serata se va încheia ca de obicei, cu propunerea unei noi teme și cu recomandarea de carte pe tema nou aleasă. Moderatorul întâlnirii va fi părintele Pimen de la Mănăstirea „Sfânta Maria Magdalena” din Oarța de Sus, iar responsabil de proiect este bibliotecara Liudmila Cioflică.

Proiectul „Seratele bibliotecii” a debutat în anul 2017 ca o necesitate de a crea în cadrul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba un mediu adecvat pentru derularea unor evenimente în care cartea și artele să completeze în mod fericit dezbaterea unor teme propuse de participanți. „Seratele bibliotecii” au devenit în timp adevărate evenimente cultural – literare, în care participanții pot să se manifeste liber, să schimbe idei, să se informeze pe o anumită temă, să-și dezvolte abilitățile de comunicare, să cunoască părerea celorlalți despre tema abordată și să lectureze cărți puse la dispoziție de bibliotecă.

Intrarea la eveniment este liberă, iar pentru cei ce doresc să aprofundeze subiectul discutat, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în baza unui permis gratuit de bibliotecă, le stă la dispoziție cu o bogată colecție de carte, ziare și reviste ce pot fi împrumutate pentru acasă sau pot fi studiate la secția periodice și la sala de lectură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *