SEBEȘUL CINSTEȘTE UNIREA ȘI TRADIȚIILE ROMÂNEȘTI: MICII AMBASADORI AI UNIRII CONCERTEAZĂ LA SEBEȘ, IAR FANFARA ȘI MILITARII DEFILEAZĂ ÎN ONOAREA ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI

Vineri, 1 Decembrie 2023, cu prilejul Zilei Naționale a României, Municipiul Sebeș organizează o serie de manifestări dedicate celui mai important moment din istoria țării noastre. Începând cu ora 10.00, în sala de evenimente a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, avem plăcerea de a găzdui un spectacol susținut de micii ambasadori ai Unirii. La invitația Clubului Copiilor din Sebeș, vor participa mai multe ansambluri din întreaga țară: „Codrulețul” Găiești, „Pădureanca” Deva, „Hori și Joc” din Baia Mare, „Bucură-te, București!”, „Hora Timișului”, „Plaiurile Sâmbureștiului” Olt, „Moineșteanca”, „Obârșii Negrelene” Vrancea, „Doina Casimcei” Tulcea, Fanfara Copiilor din Telciu, „Plaiuri Sebeșene”, „Junii Blajului”, Școala de folk a Palatului Copiilor Alba Iulia, grupuri vocale și soliști din Alba, Suceava, Iași, Baia Mare, București, Cluj, Miercurea Ciuc, Timișoara și Tulcea. Lor li se alătură invitații speciali din Bulgaria: ansamblul „Dansați cu mine!”.

Seara de sărbătoare se va încheia la ora 18.00, cu defilarea Fanfarei din Petrești însoțită de tinerii din Ordinul Scutierilor de Muhlbach și militari ai Centrului 346 Comunicații și Tehnologia Informației „Sava Henția” Sebeș, pe traseul cuprins între Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș – Primăria Municipiului Sebeș – Parcul Tineretului.

În onoarea zilei de 1 Decembrie, Casa Memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm și Muzeul Municipal „Ioan Raica” din Sebeș oferă vineri acces gratuit tuturor vizitatorilor, în intervalul orar 08.00-16.00

Evenimentele prilejuite de Ziua Națională sunt organizate de Primăria Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, Palatul Copiilor Alba, Clubul Copiilor Sebeș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *