Început de an școlar la Sebeș: 33% din bugetul local este alocat educației

Peste 5000 de elevi și preșcolari au început un nou an școlar la Sebeș. Consecvent convingerii că educația este cel mai important obiectiv al unei administrații publice locale, primarul Dorin Nistor reamintește că a alocat un procent de 33% din bugetul Municipiului Sebeș aferent anului 2023, adică peste 67 milioane lei pentru învățământ. „În lunile de vară am repartizat peste 740.000 lei școlilor pentru investiții, echipamente, reparații, naveta cadrelor didactice etc. În funcție de noile dispoziții legale, vom asigura bugetul necesar burselor școlare, previzionate inițial la 2,6 milioane lei” continuă primarul Sebeșului.

Liceul Tehnologic – un proiect unic în România!

Fiecare centru educațional din Sebeș beneficiază de proiecte cu finanțări nerambursabile.

Obținerea de finanțări nerambursabile pentru școlile din Sebeș a reprezentat cea mai importantă axă a activității primăriei din Sebeș în ultimii ani. Construirea noului Liceu Tehnologic reprezintă un proiect unic în România, a cărui finalizare este preconizată a se realiza la finele anului viitor. Pe lista proiectelor concrete se află modernizarea clădirii corp B din cadrul Colegiului Național „Lucian Blaga” (clădirea unde învață elevii care urmează ciclul gimnazial de învățământ), modernizarea mai multor corpuri de clădiri aparținând Liceului cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu”, construirea sălii de sport de la Școala Gimnazială din Petrești, precum și extinderea și modernizarea Grădiniței cu Program Prelungit Petrești.

„S-a vorbit în ultimele zile de noua creșă și grădiniță din cartierul Valea Frumoasei, unde se așteaptă ultimele avize din partea instituțiilor abilitate (inclusiv de la ISU), termenul estimat de noi fiind luna noiembrie. Un obiectiv de investiții nu depinde exclusiv de voința primarului, cu atât mai mult finalizarea unei clădiri destinate actului educațional care trebuie să respecte cu rigurozitate toate circuitele de siguranță. Am început să construim o nouă creșă, tot prin finanțare nerambursabilă, și în cartierul Aleea Parc. În plus, Sebeșul beneficiază de o finanțare pentru construirea unei alte unități de învățământ preșcolar, cu o capacitate de 40 locuri, în Parcul Arini” precizează Dorin Nistor, primarul Municipiului Sebeș.

La Sebeș există preocupare pentru confortul elevilor și condițiile de care aceștia beneficiază în școli, fiind accesate fonduri pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din Sebeș, prin care vor fi dotate un număr de 169 de săli de clasă, cărora li se adaugă laboratoare de științe, cabinete școlare și săli de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *