Capodoperele lui Giacomo Puccini revin pe scena Operei clujene

 Revenim cu noutăți din lumea spectacolelor lirice, iar de această dată explorăm două opere fascinante din creația pucciniană. Il Tabarro, prima operă din trilogia Il Triticco și Gianni Schicchicea care încheie această trilogie. Cele două opere într-un act sunt de interes major pentru publicul care îndrăgește combinația dintre tragedie și comic de situație, unele dintre cele mai celebre teme de interes în spectacolele de operă.

Spectacolul începe într-un cadru parizian, pe malurile Senei, unde Michele, rol în care va debuta baritonul Geani Brad, descoperă treptat cum soția lui trădează jurământul de iubire și dragostea pe care și-o poartă unul altuia dând curs unei aventuri cu un marinar de pe barca soțului său. Acest fir narativ sensibil și plin de dramatism este susținut de creația muzicală a lui Giacomo Puccini și de partitura sa ce amplifică intensitatea emoțională, pasiunea și tragedia. Iar pentru ca seara să fie completă, Giacomo Puccini își încheie trilogia cu o comedie, inspirată din Infernul  de Dante Alighieri. Secolul XIII, Florența și un deces în familia Donati! Toată acțiunea se bazează pe o farsă ce, privită din interior, are un scop nobil. Descoperă secretele familiei Donati pe scena Operei clujene, miercuri, 17 mai, ora 18:30.

Iar pentru că ne dorim să aducem Opera mai aproape de tine, dar și să expunem viziunea tinerilor și a tuturor celor îndrăgostiți de muzică și operă, te invităm să fii parte a viziunii noastre. Dacă iubești muzica și îți place să scrii autentic, clar și succint, te invităm să îți lași imaginația să creeze și să ne trimiți articolul tău la adresa pr@operacluj.ro, iar noi îți promitem că are toate șansele să apară pe blogul Operei clujene.

În continuare te așteptăm la tururile ghidate din această lună,  în care poți afla mai multe despre istoria primei Instituții lirice din România și arhitectura acestei clădirii. În cadrul vizitei vei vedea foaierul principal, vei intra în lojile de la rangul I, vei vizita foaierul de la rangul II, foaierul balconului, cât și sala de spectacole, având ocazia să descoperi cum se fac pregătirile pentru un spectacol.  Explorează universul puccinian alături de noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *