Mihaela Popa, sportivă a CS Unirea Alba Iulia – medalie de aur la Campionatul Național de Marș

Comunicat de presă

Mihaela Popa (fostă Acatrinei), sportivă legitimată la Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, a obținut medalia de aur la Campionatul Național, în proba de 35 de kilometri marș.

Campionatul Național de Marș a avut loc sâmbătă, 25 martie, în Slovacia, cu ocazia desfășurării competiției sportive ”World Athletics Racewalking Tour Gold Level Meeting”. Practic, competiția ”World Athletics Racewalking Tour Gold Level Meeting”, desfășurată pe un traseu omologat la nivel internațional, a contat ca etapă a campionatului național. Astfel, având în vedere că traseul este omologat, rezultatul și timpii obținuți vor conta în calificarea atleților români la viitoarele turnee internaționale.

La World Athletics Racewalking Tour Gold Level Meeting au participat peste 230 de sportivi din 30 de tari. Mihalea Popa, sportivă cu dublă legitimare (CS Unirea Alba Iulia/CSM Unirea Alba Iulia), a terminat pe locul 23 la general și pe locul 1 în clasamentul național, reușind astfel să câștige titlul național cu timpii: 3:15:56.

La general (nivel internațional), competiția a fost câștigată de dubla campioana mondiala, Kimberly Garcia Leon, din Peru, care a bătut recordul mondial. În clasamentul național, sportiva noastră a fost urmată de Sorana Țuțu și Mihaela Pușcașu, ambele de la CS Universitatea Reșița.

Cealaltă sportivă a CS Unirea Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, Ana Rodean, a fost nevoită să abandoneze la km 18.

”A fost o cursă istovitoare în care Ana și-a dorit un nou record național. După pregătirea pe care a făcut-o era perfect realizabil. A forțat prea mult pe prima parte a cursei și, apoi, dându-și seama că nu va reuși, a renunțat și a abandonat. Mihaela, cu mult efort și sacrificiu, a reușit sa-și adjudece un nou titlu foarte muncit”, a spus prof. Gabriel Avram, antrenorul ambelor sportive.

De menționat este că Mihaela Popa și Ana Rodean vin după două medalii, de aur și argint, obținute la începutul lunii martie, la Campionatul Național de Marș, în proba de 20 de kilometri.

CS Unirea Alba Iulia (director Daniela Moșneag) transmite tuturor felicitări și mult succes la viitoarele competiții.

CS Unirea Alba Iulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *