MARTIE, „LUNA PENTRU VIAȚĂ”, SĂRBĂTORITĂ ÎN CENTRELE PENTRU COPII ALE ASOCIAȚIEI FILANTROPIA ORTODOXĂ ALBA IULIA

Astăzi, 01.03.2023, copiii din centrele sociale și educaționale din cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia demarează activitățile destinate lunii martie, luna pentru viață. Pe întreg parcursul lunii martie, copiii din cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia vor participa la activități dedicate vieții și ocrotirii, gândul lor fiind îndreptat către Dumnezeu, către părinți și către ceilalți oameni dragi care le veghează creșterea.

Luna martie este adesea asociat cu viața, deoarece marchează începutul primăverii, un sezon de reînnoire și creștere. Martie este o lună care celebrează frumusețea și vitalitatea vieții, încurajându-ne să apreciem lumea naturală și multele binecuvântări pe care ni le oferă. Această perioadă este un moment prielnic în care suntem încurajați să reflectăm asupra valorii și importanței vieții, în toate formele sale, pentru a o susține și promova.

În prima săptămână a lunii martie, copiii vor pregăti pentru ziua de 8 Martie o broșură cu mesajul „Îți mulțumesc că mă iubești!”, mesaj care se va adresa celei mai importante persoane din viața acestora. În cadrul acestei activități, cei mici sunt încurajați să își exprime emoțiile prin creativitate.

Săptămâna 13-17 martie va fi dedicată creației de desen și pictură pe tema: „Viața prin ochi de copil. Reîntoarcerea acasă”. Această activitate va debuta prin vizionarea împreună cu cei mici al desenului animat „Fiul risipitor”, prin intermediul căreia aceștia vor învăța despre iertare. Pe parcursul acestor zile, aceștia, sub îndrumarea personalului de specialitate, vor realiza un desen sau o pictură prin care să exprime cum arată, prin ochii lor, reîntoarcerea acasă, la Dumnezeu. Lucrările vor fi expuse la biserica din fiecare localitate, astfel încât părinți și ceilalți membri ai comunității să le poată admira. Expoziția copiilor va fi în data de 19 martie, pentru a anticipa Ziua Internațională a Fericirii, sărbătorită pe 20 martie.

Următoarea săptămână va fi centrată asupra vieții umane, încă de la începuturile acesteia. Astfel, filmulețul „Horton aude un cine” a cărui idee de bază este aceea că o persoană este o persoană, nu contează cât de mică, va face o analogie cu viața bebelușului în burtica mamei. Drept urmare, cei mici vor învăța despre prețiozitatea vieții bebelușului în burtica mamei.

Luna pentru viață se va încheia prin activitatea „Ce am ajutat să crească mare!”. Copiii vor sădi unul sau mai mulți copaci, pomi fructiferi sau un rond de flori în vecinătatea școlii, a centrului de zi sau a așezământului în care aceștia cresc și se formează zilnic.

Biroul de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *