„Despre furie…cu dragoste”, tema de mâine a atelierului de Biblioterapie al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

COMUNICAT DE PRESĂ

Marți, 29 noiembrie 2022, de la ora 17.00, psihoterapeutul Cosmin Bara și bibliotecara Luiza Pop vă dau din nou întâlnire la Biblioterapia, atelier de psihologie practică organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

Dezbaterea pe tema „Despre furie…cu dragoste”, care va avea loc în Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba,va putea fi urmărită și live, pe pagina de Facebook a instituției.

„Cu siguranță ai auzit sau cunoști persoane care spun:  «eu nu pot să mă supăr pe nimeni», «nu vreau ca cineva să fie supărat pe mine». Adevărul din spatele acestor afirmații este unul dureros, deoarece așa cum arată cercetările din domeniul medical, prin presiunea pe care o pune asupra organismului, reprimarea furiei devine un indicator relevant în apariția bolilor precum cancer, boli autoimune. Aceleași studii arată că eliberarea furiei accelerează vindecarea sau prelungește supraviețuirea”, transmit organizatorii.

Ca de obicei, urmăritorii atelierului de mâine vor avea parte și de exemple concrete de gestionare corectă a furiei, pe care le vor putea pune în aplicare în propriile povești de viață.

Proiectul cultural 3.30 Biblioterapia face parte din programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, prin intermediul atelierelor de psihologie practică fiind promovate și cărți tematice din colecțiile bibliotecii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *