Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” inaugurează cel de-al XX-lea raft din teritoriu, la Bistra

COMUNICAT DE PRESĂ

Marți, 29 noiembrie 2022, la ora 12.00, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba inaugurează un nou raft în teritoriu, cel de-al XX-lea, la biblioteca comunală din Bistra.

La momentele de marți, moderate de prof. Daniela Floroian, vor participa, alături de delegația Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, cadre didactice și elevi din localitate, precum și alți invitați.

Cu acest prilej, cu un mesaj profund umanitar, sub sloganul „Avem același sânge”, ni se vor alătura cei de la Digi 24, care vor promova ceea ce se anunță a fi cea mai mare campanie națională de donare de sânge desfășurată vreodată în România, în avanpremiera lansării oficiale, din data de 1 decembrie 2022.

Din programul evenimentului de marți, 29 noiembrie, nu lipsește semnarea oficială a parteneriatului între instituțiile implicate în proiect, respectiv Primăria Comunei Bistra, prin primarul Traian Gligor, și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, prin managerul Silvan Stâncel.

Prin intermediul proiectului 2.9 Fondul special – Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga în Județul Alba, Consiliul Județean Alba, împreună cu Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, oferă comunităților din județ câte o mini bibliotecă, cu circa 300 de volume, cărți noi, din toate domeniile biblioteconomice, sporind atractivitatea bibliotecilor partenere. De asemenea, la Bistra vor ajunge și o seamă de volume, donație pentru biblioteca de care se îngrijește, cu multă dedicare și profesionalism, doamna Eva Todea.

Dincolo de fondul de carte dat în custodia bibliotecii, prin parteneriatul semnat cu această ocazie, între administrația locală și instituția de cultură se pun bazele unor noi colaborări culturale.

Evenimentul de marți, 29 noiembrie 2022, este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Primăria Comunei Bistra și biblioteca din localitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *