PRIMĂRIA SEBEȘ A EFECTUAT SERVICIILE DE MENTENANȚĂ PERIODICE ALE LABORATORULUI MOBIL DE MONITORIZARE A CALITĂȚII AERULUI

În perioada 27-28.10.2022 au fost operate serviciile de mentenanță ale sistemului de echipamente pentru monitorizarea calității aerului instalate în laboratorul mobil al Primăriei Municipiului Sebeș.

Analizorul de formaldehida GASERA ONE va fi trimis la producător pentru calibrarea lui în fabrica de proveniență din Finlanda. Îi va fi verificată starea de funcționalitate, iar bazele de date vor fi salvate. Operațiunile care vor fi efectuate în cadrul serviciului de calibrare a analizorului de formaldehidă includ: verificarea stării consumabilelor, a filtrelor, înlocuirea acestora, verificarea stării alarmelor, verificarea debitelor de prelevare, a conductelor hidraulice interne, verificarea ansamblurilor și elementelor filtrante, verificarea nivelelor de semnal, calibrarea și verificarea post-calibrare, precum și repunerea în funcțiune și verificarea funcțională finală. Calibrarea se efectuează anual.

Prin urmare, în perioada respectivă, nu vor fi furnizate date despre formaldehida. Celelalte analizoare vor fi funcționale în urma reviziei.

Sistemul deținut de Municipiul Sebeș pentru a măsura calitatea aerului este format din cabina de monitorizare care are în componență următoarele analizoare automate: analizor de monoxid de carbon, analizor de oxizi de azot, analizor de dioxid de sulf, analizor de ozon, analizor de benzen, analizor de pulberi în suspensie, analizor de formaldehidă. De asemenea, din sistem mai fac parte: unitatea de calibrare Horiba AFCU366RC, stația meteo și un sistem aer zero.

Vă reamintim că laboratorul mobil pentru măsurarea și monitorizarea calității aerului este unul performant, asemenea aparate fiind deținute de țări precum: Germania, Austria, Spania, Cehia, Italia, Olanda (echipamentele Horiba), Belgia, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Italia, Olanda, Polonia, Elveția, UK, Canada, SUA, Singapore (echipamentele și analizoarele Gasera).

Laboratorul mobil pentru măsurarea și monitorizarea calității aerului a fost achiziționat de Municipiul Sebeș, în luna decembrie a anului 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *