Un nou raft al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, la Rădești

COMUNICAT DE PRESĂ

Miercuri, 26 octombrie 2022, la ora 12.00, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba inaugurează un nou raft în teritoriu, cel de-al XIX-lea, la biblioteca comunală din Rădești.

La momentele de miercuri, moderate de prof. Daniela Floroian, vor participa Ion Dumitrel, președinte al Consiliului Județean Alba și Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, alături de alți reprezentanți ai administrației județene și locale, cadre didactice și elevi din localitate, precum și alți invitați.

Cu această ocazie va avea loc și semnarea oficială a parteneriatului între instituțiile implicate în proiect, respectiv Primăria Comunei Rădești, prin primarul Alin-Teodor Nicula, și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, prin managerul Silvan Stâncel.

Prin intermediul proiectului 2.9 Fondul special – Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga în Județul Alba, Consiliul Județean Alba, împreună cu Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, oferă comunităților din județ câte o mini bibliotecă, cu circa 300 de volume, cărți noi, din toate domeniile biblioteconomice, sporind atractivitatea bibliotecilor partenere. De asemenea, la Rădești vor ajunge și 50 de volume, donație pentru biblioteca de care se îngrijește, cu multă dedicare și profesionalism, doamna Simona Coza.

Dincolo de fondul de carte dat în custodia bibliotecii, prin parteneriatul semnat cu această ocazie, între administrația locală și instituția de cultură se pun bazele unor noi colaborări culturale.

Evenimentul de miercuri, 26 octombrie 2022, este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Primăria Comunei Rădești și biblioteca din localitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *