Eveniment internațional la Alba Iulia, pe tema soluțiilor antirisipă alimentară

Comunicat de presă, 

Primăria Alba Iulia este partener în proiectul transnaționalThe Food Club, alături de 5 organizații din Italia, Cehia, Spania, Franța și România.

Unul dintre evenimentele proiectului este găzduit de Alba Iulia, în perioada 11-12 octombrie 2022. Oaspeții vor descoperi, la pas, cea mai mare cetate din România-Cetatea Alba Carolina-, dar și gastronomia locală.

Temele principale dezbătute, pe parcursul evenimentului, vizează: risipa alimentară și discriminarea.

Partea practică a evenimentului se va concretiza în organizarea unei cine experimentale. Fiercare participant va fi legat la ochi, pentru a „intra“, pentru câteva momente, în lumea nevăzătorilor. Inițiativa se dorește a fi și un semnal de alarmă față de comportamentul,  atitudinea, prejudecățile pe care le avem, uneori, față de persoanele cu deficiențe de vedere.

 Pentru a amplifica experiența schimbului cultural, evenimentul se va desfășura în clădiri și spații cu semnificații istorice profunde.

 Evenimentul este realizat în cadrul proiectului The Food Club- TFC, finanțat de Uniunea Europeană prin programul de finanțare CERV-2021-CITIZENS-TOWN. Proiectul este realizat cu implicarea unui consorțiu format din 6 parteneri:

1 Comune di Castelnuovo del Garda IT;

2 The municipality of Prague-Kolovraty CZ;

3 ASOCIACION BUILDING BRIDGES ES;

4 MUNICIPALITY OF ALBA IULIA RO;

5 COMMUNE DE SAINT-GERMAIN-EN-LAYE FR;

6 Motii Tara de Piatra RO.

Finanțarea nerambursabilă atrasă de Primăria Alba Iulia prin proiect este 58.140 euro.

Persoană de contact: Sebastian Băeșan (sebastianbaesan@gmail.com), Manager proiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *