Meniu îmbunătățit pentru pacienții Spitalului Județeand e Urgență din Alba Iulia

Comunicat de presă

Grija față de pacient, de la tratament și până la aliment!

Personalul angajat în cadrul blocului alimentar și în compartimentul Dietetică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia muncește pentru a asigura pacienților, în fiecare zi, meniuri alimentare – mic dejun, prânz și cină – sănătoase, sățioase și gustoase, cu respectarea regimului caloric și a echilibrului de proteine, lipide și glucide.

Odată cu intrarea în vigoare a legii care prevede creșterea alocației de hrană în spitale s-a reușit îmbunătățirea meniului acordat pacienților, aceasta fiind o preocupare constantă a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia. Inclusiv pacienții care efectuează internări de zi primesc o gustare, o sticlă de apă plată și o cafea.

Blocul alimentar și compartimentul Dietetică sunt coordonate de către Nicoleta Vesa, asistent principal dietetician, care a redactat două cărți cu rețete alimentare. Acestea au fost analizate, verificate și avizate de forurile superioare de specialitate (acreditate de ISBN, sub egida O.A.M.G.M.A.M.R, filiala Alba, verificate de către profesori universitari). As. Nicoleta Vesa lucrează la SJU Alba Iulia de peste 24 de ani… cu mintea, cu mâinile și cu sufletul.

Scopul comun al personalului SJU Alba Iulia este de a oferi pacienților o alimentație sănătoasă și corectă, importantă inclusiv pentru recuperarea medicală.

La început de săptămână, meniul pe următoarele zile se afișează la avizierul fiecărei secții. Acesta este diferențiat în funcție de afecțiunile medicale (diferit pentru pacienții cu diabet hepatic sau oncologici). Atașat, regăsiți o serie de fotografii cu mâncăruri gătite servite pacienților din cadrul SJU Alba Iulia (ciorbe sau supe, feluri principale, garnituri, salate și deserturi – toate sunt preparate respectând normele în domeniul dieteticii și echilibrul alimentar).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *