Ziua Limbii Române sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

COMUNICAT DE PRESĂ

Ca în fiecare an, și anul acesta, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba organizează o serie de activități dedicate sărbătoririi zilei de 31 august – Ziua Limbii Române. Acestea se vor desfășura în sistem hibrid, o parte pe pagina de Facebook a instituției iar o parte fizic, la Sala de lectură a bibliotecii situată în Alba Iulia, strada Trandafirilor, nr. 22.

Programul activităților derulate pe parcursul întregii zile, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, este următorul:

Ora 8:00 – promovarea evenimentului prin postarea afișului cu programul zilei;

Ora 10:00 – Ziua Limbii Române: semnificație;

Ora: 12:00 – Recomandare carte copii: Povestea limbii române, autori Boris Crăciun și George Bădărău;

14:00 – Recomandare carte adulți: Elogiu limbii române;

15:00 – Citatul zilei

16:00 – Memoria culturală a locului în județul Alba: Grigore Vieru – o poveste fără sfârșit:

Începând cu ora 17:00, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba îl are ca invitat pe profesorul și realizatorul de emisiuni TV Sebastian Bazilescu, care va susține conferința cu titlul „Ziua limbii române: Cum vorbim și scriem corect”. La finalul conferinței, cei prezenți la eveniment pot pune întrebări și își pot clarifica unele nelămuriri privind formele corecte ale cuvintelor și expresiilor din limba română.

Ziua Limbii Române se sărbătoreşte în România, în fiecare an, la data de 31 august, ca urmare a unei inițiative legislative votată de Parlamentul României prin Legea nr. 53/2013. Evenimentele dedicate Zilei Limbii Române sunt organizate de către Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și fac parte din proiectul 4.7 Zile speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *