CSM Unirea Alba Iulia a promovat în Divizia A la şah

Echipa de şah a CSM Unirea Alba Iulia a promovat fără emoţii în Divizia A la şah, câştigând toate cele 4 meciuri jucate la Sibiu în cadrul seriei a 3-a a Diviziei B.

În primele meciuri albaiulienii au învins cu 2,5–1,5 Metalurgistul Cugir şi 3–1 Metalurgistul Cugir 2, cugirenii înscriind două echipe în campionat în acest an. A urmat meciul derby cu Chimia Râmnicu Vâlcea, principal contracandidată la promovare, încheiat cu scorul de 2,5-1,5 după un meci aprig disputat. Ultima rundă a fost una mai ciudată, adversarii de la CSU Sibiu refuzând să joace, desi erau prezenţi la sala de joc, ca o formă de protest în urma unei decizii de arbitraj din ziua precedent, astfel că după o oră arbitrul a consemnat scorul de 4-0 în favoarea CSM Unirea Alba Iulia, într-un meci în care scorul oricum nu mai avea nicio importanţă, echipa albaiulia fiind calificată indiferent de rezultatul ultimului meci.

Din echipa albaiuliana au făcut parte Marius Ceteraş, care a jucat prima partidă de şah clasic după o pauză de peste 5 ani, în care a participat doar la câteva turnee de şah rapid, blitz şi rezlegări, şi alţi 5 foşti elevi ai antrenorului albaiulian: Tudor Sfârlog, fost vicecampion european de juniori şi multiplu campion naţional de juniori, David Cordea, care în prezent este instructor la CSM Unirea Alba Iulia, Radu Ţâmpea, component al lotului naţional de juniori sub 16 ani care va reprezenta România în luna septembrie la Campionatele Mondiale de juniori de la Mamaia, Răzvan Burja-Udrea (14 ani) şi Alexandru Simina (12 ani), doi juniori foarte talentaţi, care au obţinut în ultimele luni rezultate foarte bune la competiţiile la care au participat.

Ne bucură că am obţinut promovarea folosind o echipă formată exclusiv din jucători formaţi la Alba Iulia, un rezultat care confirmă tradiţia excelentă a şahului albaiulian, care produce jucători de calitate de peste 40 de ani. Chiar dacă a lipsit cel mai bun jucător al clubului în acest moment, maestrul internaţional Mihnea Costachi, am reuşit să câştigăm toate meciurile şi să obţinem o calificare la pas în Divizia A. Sperăm la o evoluţie cât mai bună a echipei şi la Campionatele Naţionale de şah rapid şi blitz pe echipe, care vor avea loc în luna decembrie şi la care ne vom confrunta cu cele mai bune echipe din România.“ a declarat Radu Mircea Urcan, preşedintele CSM Unirea Alba Iulia, club susţinut de Primăria municipiului Alba Iulia.

Metalurgistul Cugir mai are o şansă de a se alătura albaiulienilor în Divizia A în 2023, la finalul lunii noiembrie fiind programată o serie de recalificare, la care pot participa atât echipe care nu s-au calificat din cele 8 serii ale Diviziei B, cât şi echipe care nu au fost înscrise în aceste serii. Competiţia urmează a se desfăşura la Sebeş în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *