IA mea, mândrIA mea – Sărbătoarea iei, ca simbol național, la Sebeș

Primăria Municipiului Sebeș, alături de Centrul Cultural „Lucian Blaga” și Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș au dat startul celei de a VI-a ediții a Bibliotecii de vacanță, prima zi fiind dedicată Sărbătorii Iei. În fiecare an, pe data de 24 iunie se celebrează Ziua Universală a Iei, odată cu sărbătoarea de Sânziene.

Cu nostalgie am privit spre lumea satului românesc de altădată prin expoziția tematică de carte și obiecte tradiționale „Poftiți de vedeți!”. Împreună am descoperit simbolistica iei și a sărbătorii Sânzienelor în cadrul Atelierul de lectură „La povești în jurul mesei”, iar copiii au personalizat ii de poveste la atelierul de creație „Mândru-i portul românesc”.

Atelierele au fost găzduite de grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica”, gazda „Bibliotecii de vacanță” și în acest an. Au dat emoție sărbătorii, oferind un mini-recital de muzică ușoară și populară, Grupul folcloric „Felician Fărcașiu” și Școala de muzică „DoReMi” Sebeș, proiecte susținute de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș în colaborare cu profesorii Alexandra și Adrian Pamfilie.

Au fost alături de noi inimoșii voluntari, implicați cu suflet și dăruire în proiectul nostru estival. Ca în fiecare an, primarul  Dorin Nistor i-a salutat pe micii cititori ai bibliotecii municipale, urându-le succes la activități și vacanță plăcută!

Organizatori:

Primăria Municipiului Sebeș

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș

Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș

Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș

Mulțumim pentru sprijinul logistic S.P.A.P. Sebeș!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *