Echipa Voice din Alba Iulia, premiată la Gala Elevului Reprezentant pentru proiectul „Cetatea Bibliotecii Vii”

Comunicat de presă

Consiliul Național al Elevilor a organizat în 3 iunie la București ediția a V-a a Galei Elevului Reprezentant.

Implicați în puzzle-ul educației din România, peste 20 de elevi, profesori, părinți, grupuri de inițiativă și reprezentanți au autorităților locale au fost premiați în prezența Consilierului Prezidențial, Ministrul Educației, Reprezentantul Adjunct al UNICEF România și mulți alții.

Echipa VOICE este formată din 7 liceeni din Alba Iulia, conștienți de problemele sociale cu care se confruntă colegii lor de comunitate și dornici să fie parte din schimbarea în bine. Astfel, liderul de echipă, Farcaș Medeea, împreună cu membrii Gîrlonța Vlad Stelian, Ciugudean Raul, Duriga Silvia, Dejanschi Geanina, Gherman Raluca și Hîrceagă Roxana au organizat în vara anului trecut a doua ediție a evenimentului „Cetatea Bibliotecii Vii”. Proiectul are ca scop atragerea atenției asupra acceptării diversității și reprezintă un instrument de dialog. „Cititorii” doritori au șansa de a socializa cu „Cărți Vii”, persoane cu care nu ar avea șansa înafara unui cadru organizat. Câteva dintre titlurile ediției au fost „Persoană de culoare”, „Musulman”, „Actor”, „Maghiar” etc.

Proiectul „Cetatea Bibliotecii Vii” a primit premiul II al categoriei „Inițiative de succes în educație”.

Proiectul a fost finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin programul YouthBank. Programul are ca parteneri principali Municipiul Alba Iulia, Ancău Company, Apa CTTA și Porterom, ca susținători Casa de Cultură a Studenților, GIRO, Deko Team Design, Marani Star și Vair Auto Ro, iar ca parteneri logistici Tipo-Rex, Societatea de Transport Public și Impact Design, iar ca organizație gazdă a proiectului, Asociația Emanoil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *