Regal poetic în limbi străine la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

În prima săptămână a lunii mai, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba vă propun un regal poetic în limbi străine, închinat patronului spiritual al instituției de cultură.

Joi, 5 mai 2022, la ora 17.00, pe pagina de Facebook a bibliotecii, veți putea urmări un moment cultural susținut în sistem hibrid, atât fizic, cât și online, de către studenți străini originari din peste 10 țări, participanți în cadrul programului „Anul Pregătitor de Limba Română pentru Cetățeni Străini” de la Academia de Studii Economice din București.

Evenimentul va fi moderat de lector univ. dr. Silviu Mihăilă, de la Academia de Studii Economice București, coordonatorul studenților implicați în activitate, și de prof. Daniela Floroian.

Invitați speciali în cadrul evenimentului sunt prof. Mihai Octavian Groza, de la Liceul German Sebeș, și Ziani Khaled, poet și farmacist rezident din Algeria.

Vor recita din Lucian Blaga, în limbile: română, engleză, franceză, spaniolă, germană, greacă, ucraineană, arabă și bulgară, studenți din Ucraina, Albania, Grecia, Kuweit, Liban, Iran, Mexic, Tanzania, Iordania, Bulgaria.

În plus, în fiecare zi, de luni până duminică, la ora 13.00, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba vor fi disponibile și înregistrările unor momentele lirice din opera poetului Lucian Blaga, fiecare student recitând în limba maternă și în limba română.

Activitățile organizate în parteneriat cu Academia de Studii Economice București și Liceul German Sebeș fac parte din programul 4 IDENTITATE ȘI VALORI CULTURALE, proiect 4.1 Lucian Blaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *