Scanează produsele pentru Masa de Paște cu aplicația GRATUITĂ InfoCons! Masa de Paște cu până la 152 de E-uri, 31,86 grame de sare și 200,9 grame de zahăr pentru DOAR 100 grame de produs!

Masa de Paste este intotdeauna îmbelsugată, iar in jurul acesteia se adună întreaga familie – o masă cu de toate, pentru toți!  Dar știați că masa de paște poate ajunge până la 152 E-uri, 31,86 grame de sare și 200,9  grame de zahăr?!

Scanează produsele pe care le pui pe Masa de Paște cu Aplicația Gratuită InfoCons!

Masa de Paște începe adesea cu un aperitiv format din pâine, mezeluri (crenvurști de pui, crenvurști de porc, parizer, șuncă praga, cabanos, bacon), iar alături de acestea se găsesc câteva sosuri de ketchup, muștar și maioneză. Dar, acest aperitiv ajunge până la  83 E-uri31,6 grame de sare și 69,8 grame de zahăr pentru un singur fel de mâncare! Dar lista continuă!

Scanează și produsele pentru desert cu Aplicația GRATUITĂ InfoCons!

Dacă vă îndreptați către nelipsitul cozonac, înghețată, bomboane de ciocolată, croissant de ciocolată sau un iaurt cu fructe, ajungeți să consumați până la 29  E-uri și 116,1 grame de zahăr doar pentru desert.  Pe lângă acestea, veți consuma și un suc tip ceai, o bautura energizanta sau poate o bere cu fructe, adăungându-se încă 29 E-uri și  22,7 grame de zahăr. Astfel, doar pentru desert consumați 58 E-uri și 138, 8 grame de zahăr!

După masa de paște, consumați o gumă de mestecați, adăungând astfel încă 11 E-uri.

Făcând calculul, aflăm că Masa de Paște s-a transformat într-un festin de E-uri (aditivi alimentari), sare și zahăr!  Până la 152 E-uri, 31,86 grame de sare și 200,6 grame de zahăr pentru o masa de sărbătoare cu doar câteva produse pe lângă care se pot adăuga multe altele!

Află tot ce trebuie să știi despre produsele de pe masa de Paște cu ajutorul Aplicației GRATUITE InfoCons!

Aplicația GRATUITĂ InfoCons redă consumatorilor direct pe telefonul mobil numărul de E-uri și tipurile acestora, cantitatea de sare, cantitatea de zahăr, numărul caloriilor, alergenii, precum și ingredientele din produsele folosite la masa de Paște.   

Aplicația GRATUITĂ InfoCons îi  ajută pe consumatori să-și prepari masa de Paște cu produsele care sunt în conformitate cu preferințele acestora!  Cu ajutorul aplicației GRATUITE InfoCons, consumatorii își pot seta preferințele de consum, urmând ca aplicația InfoCons să le semnaleze prin butonul verde (potrivit) sau roșu (nepotrivit), pe baza preferințelor deja stabilite, dacă produsele scanate sunt „pe gustul lor” sau nu.  

Mai departe, consumatorii au posibilitatea de a salva produsele pe care vor să le utilizeze pentru masa de Paște pentru a afla printr-o simplă bifare a acestora din lista de produse salvate care este numărul TOTAL de E-uri și de câte ori se repetă acestea în masa de Paște.

 De asemenea, cu ajutorul calculatorului integrat în aplicația InfoCons, consumatorii își pot seta cantitatea de produs pe care urmează să o consume, iar aplicația InfoCons le va dezvălui cantitatea de sare, cantitatea de zahăr și caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată.

Aplicatia InfoCons este disponibila pentru orice sistem de operare IOS, Android si Huawei si poate fi descarcata AICI.

Aplicația GRATUITĂ InfoCons este un instrument indispensabil pentru consumatori, mai ales în contextul în care la o singură masa de Paște consumăm cu 537% mai multă sare și cu 703% mai mult zahăr decât cantitățile recomandate pe zi de Organizația Mondială a Sănătății, respectiv 5 grame de sare pe zi si 25 grame de zahăr pe zi.

Sorin Mierlea,„O masă de Paște cu o9atitudine înseamnă cu adevărat să ne pese de noi, de părinți, de bunici și de musafiri. Alegeți produsele citind eticheta, alegeți serviciile citind condițiile, și pentru orice nu sunteți siguri, nu ezitați și consultați site-ul InfoCons. Descărcați Aplicația GRATUITĂ InfoCons!”

– Sorin Mierlea, Președinte InfoCons.

Sorin Mierlea
InfoCons – Organizație pentru Protecția Consumatorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *