Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba continuă campania umanitară în sprijinul victimelor războiului din Ucraina

COMUNICAT DE PRESĂ

În acest context de neliniște internațională, Crucea Roșie Română Filiala Alba continuă campania umanitară pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetățenilor ucrainieni afectați de pe urma războiului.

Crucea Roșie Română s-a alăturat echipelor de Cruce Roșie din Ucraina și din țările cu care aceasta se învecinează pentru a acorda asistență umanitară persoanelor vulnerabile, în acord cu misiunea  și cu principiile fundamentale ale Crucii Roșii la nivel mondial.

În acest sens, Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba face un apel către autoritățile publice locale, companiile și cetățenii binevoitori pentru a se alătura demersurilor noastre umanitare, prin:

  • donarea de fonduri în contul RO 38 BTRL RON CRT0V 1525 1806, deschis la Banca Transilvania Sucursala Alba Iulia (Crucea Roșie Română Filiala Alba, CIF 4765812), facilitând astfel achiziționarea în regim de urgență a unor materiale de primă necesitate și echipamente (aparatură, medicamente, saci de dormit, pături, produse de igienă etc.), în funcție de nevoile din teritoriu;
  • donarea de materiale de primă necesitate, precum: alimente neperisabile, apă, ceai, produse de igienă personală, articole pentru copii (scutece de unică folosință, servețele, produse de igienă), dezinfectanți, măști.

Donațiile se fac la sediul Crucii Roșii Române Filiala Alba, din Alba Iulia, strada București nr. 16, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-17.00. Detalii la numărul de telefon 0258/812257.

La nivelul Crucii Roșii Române se comunică intensiv în toate aspectele care vizează acoperirea nevoilor imediate ale persoanelor afectate, fiind avută în vedere și realizarea de transporturi umanitare punctuale către Crucea Roșie Ucraineană.

Până în prezent, Crucea Roșie Română, prin filialele sale și nu numai a oferit sprijin logistic, uman și material, după cum urmează:

  • Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba a realizat în decursul zilei de ieri un transport umanitar cu 600 de saci de dormit din depozitul Crucii Roşii Române Filiala Alba, spre tabăra de refugiaţi de la Suceava, în vederea acoperirii nevoilor din zona afectată;
  • Filialele de Cruce Roșie din Tulcea, Satu Mare, Maramureș, Suceava sunt prezente în punctele de frontieră cu Ucraina  și oferă asistență umanitară refugiaților care au intrat în țara noastră, asigurând alimente neperisabile, apă, cafea, ceai, dulciuri și alte materiale necesare; Totodată, la corturile de Cruce Roșie se asigură serviciul de restabiliare a legăturilor familiale pentru cetățenii ucraineni care ajung pe teritoriul României, cu sprijinul Telekom Romania Mobile și Orange România, care au donat 20.400 de cartele SIM preplătite;
  • Partenerii media Televiziunea Română, PRO TV și WEFFLERMARK se alătură și susțin Crucea Roșie Română în campania de colectă fonduri ”UMANITATEA NU ARE GRANIȚE”.

Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară, membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară a autorității publice și abilitată prin lege să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile. Întreaga sa activitate se desfășoară în scopul alinării suferințelor persoanelor aflate în situații de risc fără nicio deosebire în ceea ce privește naționalitatea, rasa, religia, vârsta, sexul, apartenența militară, socială sau politică. Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național cu 47 de filiale teritoriale și peste 7,000 de voluntari care se implică activ în acțiunile sale.

Vă mulțumim tuturor și vă rugăm să fiți alături de noi pentru a face față și acestei noi încercări umanitare.

Ajutați-ne să ajutăm!

Cu deosebită considerație,

DIRECTOR,

Adrian Ionel Dușa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *