Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” își diversifică paleta de servicii de consiliere

Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia – CICOC UAB – își diversifică paleta de servicii de consiliere

Începând cu acest semestru, studenții Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia vor beneficia de un nou serviciu conex activității de consiliere, respectiv servicii de evaluare psihologică computerizată CAS++, oferit prin intermediul Centrului de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră, CICOC UAB.

Platforma computerizată de evaluare psihologică CAS++ este un soft de teste psihologice care permite evaluarea beneficiarilor în vederea inițierii demersului de consiliere psihologică și a consilierii în carieră.

Platforma CAS++ îmbunătățește într-un mod semnificativ calitatea evaluărilor realizate în cadrul CICOC UAB și facilitează totodată procesul de evaluare, prin accesul la un număr de peste 50 de tipuri de teste psihologice disponibile, adaptate pentru populația din România, prin generarea de rapoarte automate și prin accesul la peste 1150 de profile ocupaționale, conform COR. 

Pentru utilizarea Platformei, psihologul CICOC UAB, Dna Iulia Nicoleta Muntean, a fost certificat în luna ianuarie a.c., în urma parcurgerii modulului de instruire. Beneficiarii vor fi sprijiniți în procesul de evaluare, rezultatele fiind discutate și interpretate în regim și cadru confidențial, ulterior completării.

Oferirea acestui nou tip de serviciu de consiliere a fost posibilă prin achiziția Platformei CAS++ în cadrul Proiectului „Studenţi şi elevi informaţi despre oferta universitară, consiliaţi şi sprijiniţi profesional- pentru acces echitabil, continuare şi finalizare studii superioare (PRIORITAR ECHITATEA!)”, Cod CNFIS-FDI-2021-0468, Director de proiect Conf.univ.dr. Viorel Lucian Marina.

Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră, CICOC UAB este coordonat de către Conf.univ.dr. Larisa Dragolea și oferă studenților, absolvenților și elevilor din anii terminali de liceu servicii diverse de informare, consiliere în carieră și psihologică, organizează periodic evenimente specifice domeniului carierei și dezvoltării personale: conferințe, ateliere, webinarii, târguri de joburi, facilitarea inserției pe piața muncii, oportunități de voluntariat.

Pentru detalii și informații privind accesarea serviciilor oferite, viitorii beneficiri pot contacta specialiștii CICOC UAB la adresa de email: cicoc@uab.ro sau pe pagina de facebook CICOC.UAB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *