ȘCOALA DIN RĂHĂU ȘI-A DESCHIS DIN NOU PORȚILE PENTRU ELEVI DUPĂ O FINANȚARE NERAMBURSABILĂ DESTINATĂ COMUNITĂȚII

„Am avut bucuria de a-i întâmpina pe toți elevii și preșcolarii care frecventează cursurile Școlii Gimnaziale din Răhău într-un ambient luminos și colorat, care să le ofere condiții normale pentru derularea activităților educaționale. Înfățișarea clădirii, așa cum era fotografiată în anul 2016, a devenit o amintire. Școala a beneficiat de ample lucrări de reabilitare” a transmis primarul Dorin Nistor.

În anul 2016, Primăria Municipiului Sebeș a depus la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice proiectul „Reabilitare Școală Gimnazială Răhău”, care a fost selectat pentru o finanțare nerambursabilă de 2.595.779,36 lei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Bugetul total necesar pentru realizarea lucrărilor a fost de peste 3.276.000 lei, diferența fiind susținută din bugetul local.

Proiectul prin care s-a modernizat structura care găzduiește atât școala, cât și grădinița din Răhău a inclus: amenajarea a 9 săli de clasă pentru desfășurarea învățământului din ciclul primar și gimnazial pentru un număr de 150 de elevi, crearea spațiului necesar învățământului preșcolar pentru un număr de 25 de copii, amenajarea grupurilor sanitare, realizarea sistemului de încălzire centralizat, amenajarea curții și terenului aferent școlii, precum și realizarea unei săli de sport. Pe acoperișul clădirii au fost amplasate panouri solare, cu scopul de a fructifica energia regenerabilă.

„Astăzi, avem satisfacția de a fi pus în valoare un proiect destinat comunității din Răhău” concluzionează primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor. De altfel, la Răhău, se află în derulare lucrări pentru introducerea canalizării menajere și se caută soluții de finanțare pentru introducerea gazului metan.

Proiectul de modernizare a școlii din localitatea aparținătoare a Municipiului Sebeș se află printre primele finanțări nerambursabile atrase de administrația condusă de Dorin Nistor și confirmă preocuparea constantă pentru reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii educaționale, la nivelul Municipiului Sebeș. Fiecare structură școlară beneficiază de un program de intervenții, de modernizare și de dotare, iar în cursul anului 2022 vor demara lucrările pentru construirea noului liceu tehnologic din Sebeș, un proiect unic în România.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *