„Șezătoare la Izvoare” este ultima activitate din anul 2021 în proiectul „RomânIA tradițională”

Sub titulatura „Șezătoare la Izvoare”, joi, 16 decembrie, s-a desfășurat ultima activitate din anul 2021 a proiectului 3.22 RomânIA tradițională, un proiect al Consiliului Județean Alba și al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, care de această data au avut ca parteneri Primăria comunei Livezile și Biblioteca din comuna Livezile. Proiectul 3.22 RomânIA tradițională urmărește să aducă în atenția publică bogatele și frumoasele obiceiuri și tradiții ale poporului român. La fiecare ediție a proiectului se pornește de la o bibliografie bine aleasă și se valorifică cunoștințele de etnografie și folclor din cărțile și revistele aflate în colecțiile bibliotecii.

Activitatea lunii decembrie s-a organizat în satul Izvoarele din comuna Livezile. Tema abordată a fost de această dată o șezătoare tradițională, în care sătencele din satul Izvoarele au lucrat, au colindat și s-au bucurat alături de oaspeți de frumusețea tradițiilor autentice ale satului românesc. Gazda șezătorii a fost doamna Maria Mihacea alături de care au venit membrele Grupului Vocal din satul Izvoarele. Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba mulțumește pe această cale domnului primar Horațiu Han, doamnei bibliotecare Maria Gligor, tuturor doamnelor din Grupul Vocal al satului Izvoarele, care s-au implicat în buna desfășurare a activității.

Activitatea „Șezătoare la Izvoare” face parte din proiectul 3.22 RomânIA tradițională și a putut fi implementată ca urmare a parteneriatului încheiat cu primăria locală, cu prilejul inaugurării Raftului Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba în comuna Livezile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *