Lansare de carte – Alba Iulia și Muzeul Unirii în anii comunismului. Dialoguri cu Gheorghe Anghel.

Muzeul Național al Unirii organizează Marți – 9 Noiembrie 2021 – ora 18:00 – evenimentul „Istoriile Muzeului – amintiri personale și memorie instituțională”, un colocviu cu seniorii Muzeului Unirii, prilejuit de lansarea cărții – Dragoș Ursu, Alba Iulia și Muzeul Unirii în anii comunismului. Dialoguri cu Gheorghe Anghel.

Volumul de interviuri aduce în prim-plan povestea vieții (personale și profesionale) lui Gheorghe Anghel, fost director al Muzeului Unirii pentru mai bine de două decenii (1971-1994), o personalitate a vieții culturale albaiuliene, a cărui biografie se confundă cu istoria orașului și a muzeului din anii ‘40 și până în prezent.

Lansarea cărții va avea loc într-un cadru special – un colocviu al memoriei – la care vor participa seniori ai Muzeului Unirii, foști angajați din perioada directoratului lui Gheorghe Anghel, pentru (re)memora povești din trecutul muzeului albaiulian.

Evenimentul care va fi organizat de Consiliul Județean și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi transmis on-line pe pagina de Facebook a Muzeului Național al Unirii Alba Iulia – www.facebook.com/muzeulnationalaluniriialbaiulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *