Crucea Roșie Română și Ariston Thermo România au dotat 14 școli din Județul Alba cu boilere performante

Crucea Roșie Română și Ariston Thermo România au continuat în 2021, pentru al patrulea an consecutiv, misiunea unică de a aduce confortul chiar și acolo unde acesta pare imposibil de atins. În cadrul acestei acțiuni, peste 2600  de copii din zona munților Apuseni vor beneficia de acces la apă caldă prin echiparea școlilor cu boilere performante donate de către Ariston Thermo România.

Ariston Thermo a încheiat în 2018, un parteneriat pe termen lung cu organizaţia umanitară Crucea Roşie Română cu ajutorul căreia boilere electrice de ultimă generaţie au fost donate persoanelor din zonele retrase ale ţării sau din medii defavorizate, în special şcolilor şi centrelor de bătrâni.

În ultimii trei ani, peste 1.450 de echipamente performante de încălzire a apei au fost donate către 869 de instituții de învățământ, cămine de bătrâni și centre medicale din țară, oferind astfel acces la apă caldă pentru peste 170.000 de persoane. În cadrul ediției din 2020, implementată la nivel național de către Crucea Roșie și Ariston Thermo au fost donate 400 de boilere electrice de ultimă generație către 248 de instituții din întreaga țară, de care beneficiază în prezent aproxiativ 53.000 de copii și vârstnici.

Un număr de 46 boilere având capacități între 30 și 100 de litri, au  ajuns în 14 localități din zona munților Apuseni, Județul Alba, în următoarele unități de învățământ:

  • Școala gimnazială ”Emil Racovita” Garda de Sus
  • Liceul Tehnologic ”Țara Moților” Albac
  • Școala gimnazială Sohodol
  • Școala gimnazială Câmpeni
  • Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Publică Arieșeni
  • Școala gimnazială ”Nicodim Ganea” Bistra
  • Școala gimnazială Scărișoara
  • Școala gimnazială ”Horea” Horea
  • Școala gimnazială ”Prof. Univ. Dr. Gheorghe Beleiu” Poiana Vadului
  • Școala gimnazială Almașu Mare
  • Școala gimnazială ”Ion Agarbiceanu” Bucium
  • Școala gimnazială Vadu Moților
  • Școala gimnazială ”Simion Balint” Roșia Montană
  • Școala gimnazială ”Avram Iancu” Abrud

”Uneori, singurul loc în care elevii se spală pe mâini și pe față cu apă și săpun, este școala.[…] Chiar dacă copiii aceștia au o viață grea, cu multe privațiuni, școala îi primește cu brațele deschise. Dorim să îi facem fericiți măcar pe perioada când ei se află la școală.”

(cadru didactic din Județul Alba)

“Pandemia ne-a pus în fața unei lecții pe care trebuie să o învățăm pentru bunăstarea societății. Este de datoria noastră, a tuturor, să asigurăm confort și condiții de igienă corecte. Această campanie inițiată de către Crucea Roșie Română și Ariston Thermo Romania vizează îmbunătățirea condițiilor de trai a mii de oameni ce nu au acces la apă caldă și mă bucur că demersul nostru comun continuă și anul acesta. Mulțumim Ariston Thermo Romania pentru susținerea comunităților dezavantajate cu echipamente performante de încălzire a apei”, a declarat Ioan Silviu Lefter, Director General Crucea Roșie Română.

„Pentru al patrulea an consecutiv, campania Ariston Comfort Challenge materializează ideea principală a misiunii companiei noastre: confortul contează. Accesul la apa caldă rămâne o problemă majoră în mediul rural și mă bucur că am putut duce mai departe misiunea noastră alături de partenerul nostru tradițional Crucea Roșie. Ariston Thermo România contribuie astfel la acoperirea unei nevoi reale a comunității: accesul oamenilor la apă caldă, implicit la un confort minim și la standarde de igienă corecte. a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Inițiativa Ariston are loc în contextul în care aproximativ 30% dintre români locuiesc într-o gospodărie care nu dispune de baie, duș sau toaletă cu apă curentă.* Accesul la apa caldă rămâne o problemă majoră în mii de instituții din România, așa cum sunt școlile și grădinițele în special din mediul rural astfel că, în cadrul campaniei, donațiile de echipamente termice au fost direcționate cu prioritate către aceste locații. Conform statisticilor, aproximativ 4.200 dintre școlile din România nu au grupuri sanitare în incinta școlii, situație cu impact asupra unui număr de peste 155.486 de elevi la nivel național. Dintre cele 4.200 de unități de învățământ menționate mai sus, aproximativ 2.200 au grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă și fără canalizare.

Acțiunea face parte din inițiativa globală Ariston Comfort Challenge, prin care compania și-a propus să aducă confortul chiar și acolo unde acesta pare greu de atins, iar prima misiune Ariston în acest sens a avut loc chiar în inima Groenlandei, în insula Disko. Astfel, într-un mediu natural extrem a fost construită Ariston Comfort Zone, o casă inovatoare de tip modular, cu scopul de a oferi adăpost echipelor de cercetători de la Universitatea din Copenhaga care studiază an de an schimbările climatice.

 Notă *Institutul Național de Statistică – Populația conectată la sistemul public de alimentare cu apă. Septembrie 2020

# # #

Despre Ariston Thermo România

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internaționali în producția și furnizarea unei game complete de echipamente și servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră.

Angajamentul Ariston Thermo privind eficiența energetică este exprimat prin lansarea constantă de noi soluții bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare și pompele de căldură, precum și prin îmbunătățirea eficienței produselor tradiționale (boilere sau centrale termice), dar și prin investițiile în noi proiecte.

Portofoliul de produse Ariston Thermo România este compus din centrale termice murale și de pardoseală, în condensare, boilere electrice și indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer condiționat și panouri solare, sub brandurile Ariston, Chaffoteaux și Elco.   

# # #

Despre Crucea Roșie Română

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, organizație umanitară care funcționează neîntrerupt din 1876 în scopul prevenirii și alinării suferințelor oamenilor, fără nicio deosebire în ceea ce privește naționalitatea, rasa, religia, vârsta, sexul, apartenența militară, socială sau politică.

Prin activitățile pe care le desfășoară contribuie și la ameliorarea stării de sănătate, la prevenirea îmbolnăvirilor și la alinarea suferințelor prin programe de întrajutorare în beneficiul colectivității. Proiectul „ComfortChallenge”  este parte din această componentă importantă a activității organizației.

www.crucearosie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *