Festivalul de Film Polonez CinePOLSKA e online pe TIFF Unlimited

Patru filme poloneze recente, incluse în programul celei de-a 17-a ediții a Festivalului de Film Polonez CinePOLSKA, vor fi difuzate online, între 3 și 7 noiembrie, pe platforma TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro).

Festivalul CinePOLSKA este o ocazie unică de a vedea, uneori în avanpremieră, filme poloneze premiate la cele mai importante festivaluri din Polonia şi din lume. Cele patru filme din program vor putea fi vizionate gratuit timp de cinci zile, fără a fi necesară crearea unui cont pe platformă. 

Proiecțiile vor fi disponibile pentru publicul din România și Republica Moldova începând cu 3 noiembrie, ora 12.00. Filmele vor avea subtitrare în limbile română și engleză.

Evenimentul este organizat de Institutul Polonez din București, în parteneriat cu Asociația Cineaștilor din Polonia și TIFF Unlimited. 

Filmele din program

25 de ani de nevinovăție. Cazul lui Tomasz Komenda/

25 lat niewinności. Sprawa Tomasza Komendy

Polonia, 2020, 116 min.

Regia: Jan Holoubek

Dramă bazată pe fapte reale despre viața unui tânăr condamnat pe nedrept, la 25 de ani de închisoare, pentru viol și uciderea unei adolescente. Tomasz Komenda avea 23 de ani când viața sa a fost brutal întreruptă. A fost arestat peste noapte, aruncat în închisoare și acuzat de crimă. Expertizele confirmau participarea sa la crimă, iar toate dovezile erau în dezavantajul lui. Timp de aproape două decenii de detenție, a fost bătut, intimidat și umilit. După 18 ani de închisoare, salvarea lui a venit în persoana unei echipe de procurori care au decis să descopere adevărul din spatele misteriosului caz al deținutului.

Cât mai departe de aici / Jak najdalej stąd

Polonia, Irlanda, 2020, 96 min.

Regia: Piotr Domalewski

Când tatăl ei moare într-un accident de muncă tragic, Ola trebuie să meargă singură în Irlanda pentru a-i aduce corpul înapoi în Polonia. Acolo descoperă că sarcina nu este atât de ușoară: acesta nu  trebuia să se afle pe șantier în momentul accidentului, așa că nu va primi bani de asigurare pentru a plăti transportul corpului și nici mașina pe care i-o promisese cadou la împlinirea vârstei de 18 ani.

(Ne)cunoscuți/ (Nie)znajomi

Polonia, 2019, 100 min.

Regia: Tadeusz Śliwa

Adaptarea poloneză a celebrei comedii Perfetti sconosciuti. În timpul unei cine, un grup de prieteni decide să joace adevăr sau provocare prin punerea telefoanelor mobile pe masă. Până la sfârșitul întâlnirii, toată lumea trebuie să citească cu voce tare mesajele primite pe telefon, iar apelurile vor fi purtate pe speaker. Jocul va schimba viețile multora dintre ei, căci vor ieși la iveală multe secrete.

*subtitrare doar în limba română

Zieja

Polonia, 2020, 108 min.

Regia: Robert Gliński

Anul 1977. Preotul octogenar Jan Zieja, cofondatorul organizației de opoziție Comitetul de Apărare a Muncitorilor este interogat de ofițerul Serviciului de Securitate, care încearcă să-l convingă să colaboreze. Preotul refuză. Ofițerul nu se dă bătut, este foarte bine pregătit. Știe totul despre viața preotului, lucru prin care dorește să îi câștige încrederea. Interogatoriile declanșează amintiri din viața lui Zieja, devenind o călătorie prin istoria Poloniei secolului al XX-lea – de la războiul polono-sovietic din anul 1920, prin Al Doilea Război Mondial, până în prezent.

***

TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro) e cinema-ul alternativ de acasă, cu filme independente, premiate, semnate de cineaști care provoacă și inspiră. Selecția include filme-reper de Lars von Trier, David Lynch, Xavier Dolan, Abbas Kiarostami, Claude Chabrol, dar și titluri premiate la TIFF sau în alte mari festivaluri. Periodic, cinefilii au parte de surprize: parteneriate cu festivaluri, colecții de interviuri InspiraTIFF, premiere gratuite, teatru și gale live. 

Platforma e disponibilă online și în aplicațiile iOS și Android (mobile și TV) și poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual, doar de pe teritoriul României.

***

Ne puteți urmări pe:
unlimited.tiff.ro | FB: @tiffunlimited | Instagram | YouTube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *