Proiectul „Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga în Județul Alba” își arată eficiența

COMUNICAT DE PRESĂ

Vineri, 22 octombrie 2021, cu începere de la ora 11:00, la Bioblioteca Comunală „Mihai Eminescu” din Ighiu a avut loc o ședința metodică susținută de specialiști în domeniu din cadrul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. Necesitatea acestei întâlniri de lucru a apărut ca urmare a faptului că implementarea proiectului 2.9 Fondul special – Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga Alba la Ighiu a condus într-un timp foarte scurt la creșterea semnificativă a numărului de utilizatori, urmată de dorința acestora de a participa la evenimente de promovare a noului fond de carte. Cu acest prilej Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a mai transferat un nou fond de carte, în custodia Bibliotecii Comunale „Mihai Eminescu” Ighiu.

Derularea ședinței metodice a avut ca punct de plecare necesitatea de perfecționare continua în acest domeniu complex care este biblioteconomia dar și nevoia de aducere în atenția comunității a cărților primite în custodie, prin metode noi, interactive și atractive. Discuțiile s-au axat în principal pe oportunități de încheiere de parteneriate, atât cu biblioteca județeană cât și cu alte biblioteci publice din județ, și pe idei de activități și modalități de implementare a acestor idei, pentru a atrage noi categorii de cititori. De asemenea, a fost abordată problema cercetării și a conservării informațiilor cu și despre comunitate știut fiind că unul dintre obiectivele principale ale activității din biblioteci este și acela de a conserva memoria locală a comunității, respectiv de a întocmi bibliografii și monografii locale. Fondul de carte preluat în custodie de către biblioteca din Ighiu, în luna aprilie a deschis și numeroase oportunități de lectură, informare, documentare și desfășurare de noi activități menite să promoveze cartea și scriitorii.

Organizatorii activității de la Ighiu au fost Consiliul Județean Alba, Primăria comunei Ighiu, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și Biblioteca Comunală „Mihai Eminescu” Ighiu. Activitatea face parte din proiectul 2.9 Fondul special – Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga Alba, în conexiune cu proiectul 6.2 Biblioteci Publice din Județul Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *